Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αστήρ Παλάς: Υποχρεωτική δημόσια προσφορά από Apollo

Γιατί η συναλλαγή δεν θεωρείται αποκρατικοποίηση και επομένως υπάρχει υποχρέωση δημόσιας προσφοράς. Τα προς μεταβίβαση ποσοστά από ΕΤΕ και ΤΑΙΠΕΔ και η ενεργοποίηση του νόμου υποχρέωσης δημόσιας πρότασης. Το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ενεργειών.

Αστήρ Παλάς: Υποχρεωτική δημόσια προσφορά από Apollo

Υποχρεωτική δημόσια προσφορά στους κατόχους μετοχών Αστήρ Παλάς, θα πρέπει να υποβάλει η Apollo Investment HoldCo, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 88.46% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης από τους μεγαλομετόχους της, Εθνική Τράπεζα και ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης κεφαλαίου, μετά την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης μεταβίβασης του 88% της Αστήρ Παλάς στην Apollo Investment HoldCo, «θα συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου 3461/2006 περί διενέργειας υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης» καθώς το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου που θα κατέχει ο νέος μέτοχος, θα υπερβαίνει το όριο του 1/3 του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της Αστήρ Παλάς δεν εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί αποκρατικοποίησης και επομένως ο αγοραστής δεν εξαιρείται από την υποχρέωση δημόσιας πρότασης. Το συντριπτικό τμήμα, άλλωστε, των πωλούμενων μετοχών θα δοθεί από την Eθνική Τράπεζα (67,23%) και όχι από το ΤΑΙΠΕΔ.

Μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αστηρ η οποία καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από το ΤΑΙΠΕΔ, με εισφορά εις είδος, ο αριθμός μετοχών της εισηγμένης ανέρχεται σε 81.122.516 και κατανέμεται ως εξής:

Η Eθνική Τράπεζα κατέχει 54.537.967 μετοχές που αντιστοιχούν στο 67,23% του μετοχικού κεφαλαίου της Αστήρ Παλάς, το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει 17.222.516 μετοχές (21,23%) και το ευρύ επενδυτικό κοινό 9362033 μετοχές (11,54%).

Η μεταβίβαση του 88,46% στην Apollo Investment HoldCo ( 100% θυγατρική της Jemryn), έναντι τιμήματος 400 εκατ. ευρώ, θα διενεργηθεί μετά την εισαγωγή στο Χ.Α των νέων μετοχών, που προέκυψαν από την ΑΜΚ.

Τα επόμενα βήματα

Μετά την πιστοποίηση από το Δ.Σ της εταιρείας, της ΑΜΚ με εισφορά εις είδος και την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το επόμενο βήμα είναι η έγκριση από το Χ. Α της εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών και ο καθορισμός της ημέρας έναρξης διαπραγμάτευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v