Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vivartia: Άρση αναστολής μετά από εξηγήσεις σε ΕΚ

Την άρση αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας Vivartia από τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007 αποφάσισε το ΧΑ, μετά την ενημέρωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι που είχαν επιβάλλει την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης. Οι διευκρινίσεις επί του business plan. Placement για το 12% της Vivartia αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας.

Vivartia: Άρση αναστολής μετά από εξηγήσεις σε ΕΚ
Το Χρηματιστήριο Αθηνών αποφάσισε την άρση αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας Vivartia από τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007, μετά την ενημέρωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι που είχαν επιβάλλει την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της εταιρείας.

Από την ίδια ημερομηνία, οι μετοχές της συγκεκριμένης εταιρίας μεταφέρονται από την κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης στην κατηγορία Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών, λόγω χαμηλής διασποράς, με βάση σχετική απόφαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που ελήφθη στις 26 Οκτωβρίου 2007.

Νωρίτερα, η Vivartia προχώρησε σε διευκρινίσεις για το νέο πενταετές της σχεδιασμό απαντώντας σε σε σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Τα κυριότερα σημεία των πρόσθετων διευκρινήσεων ήσαν τα κάτωθι:

1. Η βασική διαφοροποίηση του νέου επιχειρηματικού σχεδίου σε σχέση με το επιχειρηματικό σχέδιο που είχε περιληφθεί στο Πληροφοριακό Δελτίο της Δημόσιας Πρότασης της εταιρείας Marfin Investment Group, είναι η δυναμικότερη στρατηγική του Ομίλου σε εξαγορές και συγχωνεύσεις, σε οργανική ανάπτυξη, δεδομένης της αναμενόμενης ενίσχυσης της χρηματοοικονομικής θέσης του Ομίλου μέσω της βέλτιστης αξιοποίησης των παγίων περιουσιακών του στοιχείων.

Η βασική στρατηγική του Ομίλου Vivartia, παραμένει για τα επόμενα χρόνια, η επίτευξη συνεργειών, η εκμετάλλευση της αύξησης της παραγωγικότητας και της βελτίωσης του κόστους, η ανεύρεση νέων ευκαιριών ανάπτυξης μέσω της γεωγραφικής εξάπλωσης και η ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων.

2. Οι πηγές χρηματοδότησης για την πραγματοποίηση των σχεδιαζόμενων εξαγορών προέρχονται από την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου σε συνδυασμό με τις ελεύθερες ταμιακές ροές και τον τραπεζικό δανεισμό. Τα ανωτέρω εντάσσονται στα πλαίσια της πολιτικής του Ομίλου για δανειακή επιβάρυνση στα επίπεδα των 2,5 και 3,5 φορές τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA).

3. Οι βασικές παραδοχές του νέου επιχειρηματικού σχεδίου περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

-Την εξαγορά εταιριών που δραστηριοποιούνται σε ομοειδείς κλάδους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

-Την σταδιακή αξιοποίηση των παγίων περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου μέχρι του ποσού των 400 εκατομμυρίων ευρώ.

-Την αύξηση των ενοποιημένων πωλήσεων με μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 20,8%.

-Την αύξηση των ενοποιημένων κερδών προ φόρων τόκων και αποσβέσεων με μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 23,8%.

-Μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης οργανικών πωλήσεων 9,9%.

-Μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης οργανικών κερδών προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 12,4%.

-Κεφάλαιο κίνησης που αναμένεται να αντιπροσωπεύει ποσοστό 10-12% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών.

-Επενδύσεις (capex) εκτός εξαγορών που θα κυμαίνονται σε ποσοστό 6% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών.

-Αριθμοδείκτη καθαρού δανεισμού προς EBITDA στο επίπεδο του 3,5 καθ? όλη τη διάρκεια της 5ετίας.

4. Διευκρινίζεται ότι τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή έχουν υπολογισθεί μετά την αφαίρεση των αναλογούντων φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας.

Προς placement από MIG για το 12% της Vivartia

Mέσα στην επόμενη εβδομάδα πρόκειται να πραγματοποιηθεί από την Marfin Investment Group η ιδιωτική τοποθέτηση (private placement)των μετοχών της Vivartia σε στρατηγικούς και θεσμικούς επενδυτές μέσω ταχείας διαδικασίας βιβλίου προσφορών (accelerated book building) το οποίο θα διαχειρισθεί ως Bookrunner η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος.

Ο αριθμός των μετοχών που θα διατεθούν θα ανέρχεται κατ’ ελάχιστον σε ποσοστό 12% του συνόλου των μετοχών της Vivartia. Σύμφωνα με τις προηγηθείσες Ανακοινώσεις της MIG, η τιμή διάθεσης θα είναι ανώτερη των 25 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v