Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγή πολιτικής ζητά στις Βρυξέλλες η Κατσέλη

Τα πέντε κλειδιά για αύξηση των θέσεων εργασίας και βιώσιμη ανάπτυξη παρουσιάζει η επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στο Brussels Forum. Στο πάνελ Κατάινεν και Σόιμπλε.

Αλλαγή πολιτικής ζητά στις Βρυξέλλες η Κατσέλη

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας κυρία Λούκα Τ. Κατσέλη μετέχει, στις Βρυξέλλες, στο Brussels Forum 2016 που διοργανώνει το German Marshal Fund, με θέμα «Θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στις δύο πλευρές του Ατλαντικού».

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ο COO & CFO της Deloitte Κ. Frank Friedman, ο αντιπρόεδρος και Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jyrki Katainen και η Πρόεδρος και Σύμβουλος του Center for American Progress κυρία Neera Tanden, ενώ τη συζήτηση θα διευθύνει ο δημοσιογράφος του NBC κ. Richard Lui.

Στο forum φέτος επίσης συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. W. Scheuble, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα ασφάλειας κι εξωτερικής πολιτικής κυρία Federica Mogherini και ο Προέδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Martin Schulz.

Το forum 2016 καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από τις προοπτικές επενδύσεων και ανάπτυξης στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, τη διαχείριση του προσφυγικού, τη σύρραξη στη Συρία και τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή, τις νέες προκλήσεις στην τεχνολογία και τον ρόλο της Ρωσίας στις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις.

Η κυρία Κατσέλη θα επικεντρώσει την παρέμβασή της στις ακόλουθες 5 αναγκαίες προϋποθέσεις για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ευρώπη:

1) Στην αναγκαία αλλαγή προσέγγισης στην άσκηση δημόσιας πολιτικής: μετάβαση από τη διαχείριση αλλεπάλληλών κρίσεων και την πρόταξη βραχυπρόθεσμων λύσεων στην έγκαιρη υιοθέτηση ρεαλιστικών, μεσοπρόθεσμων και στρατηγικών επιλογών.

2) Στον επανακαθορισμό στόχων στην άσκηση ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής: άμβλυνση της μονοδιάστατης προσήλωσης στη δημοσιονομική πειθαρχία και υιοθέτηση μέτρων ενίσχυσης των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων και της ανταγωνιστικότητας.

3) Στην αλλαγή του μείγματος πολιτικής κάτω από το σημερινό καθεστώς αποπληθωρισμού: προώθηση μιας συντονισμένης επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής παράλληλα με την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, στοχευμένα διαρθρωτικά μέτρα και αντιμετώπιση της κρίσης εξωτερικής ή και εσωτερικής υπερχρέωσης κρατών-μελών.

4) Στην οργανική διασύνδεση της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής με επιβεβλημένες αλλαγές στο σύστημα ευρωπαϊκής διακυβέρνησης και την προώθηση αντίστοιχων χρηματοοικονομικών εργαλείων.

5) Στη διατύπωση ενός νέου αξιόπιστου αφηγήματος και σχεδίου για μια δημοκρατική Ευρώπη που θα παρέχει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και θετικές προοπτικές στους πολίτες και κατοίκους της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v