Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Τα αποτελέσματα της δημόσιας προσφοράς στα ομόλογα

Η Εθνική Τράπεζα ξεκινά τη διαδικασία κάλυψης των κεφαλαιακών αναγκών της, ύψους 1,57 δισ. ευρώ στο βασικό σενάριο, με «προίκα» 683 εκατ. ευρώ από την δημόσια προσφορά στους κατόχους των ομολόγων.

Εθνική: Τα αποτελέσματα της δημόσιας προσφοράς στα ομόλογα

Τα προσωρινά αποτελέσματα της προαιρετικής δημόσιας προσφοράς στους κατόχους υβριδικών κεφαλαίων, ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης, προνομιούχων μετοχών ΗΠΑ και κατόχων ομολόγων υψηλής διαβάθμισης (senior bonds) ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα, την προσφορά έκαναν αποδεκτή κάτοχοι τίτλων 683 εκατ. ευρώ, 7,64 εκατ. δολαρίων και 580.000 λιρών Αγγλίας.

Ως εκ τούτου, η Εθνική ξεκινά τη διαδικασία κάλυψης των κεφαλαιακών αναγκών της, ύψους 1,57 δισ. ευρώ στο βασικό σενάριο, με «προίκα» 683 εκατ. ευρώ.   

Τα προσωρινά αποτελέσματα των προσφορών έχουν ως εξής: 

 

Η Εθνική σημειώνει ότι η Ημερομηνία Ολοκλήρωσης της Προσφοράς θα είναι η Ημερομηνία Ολοκλήρωσης της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, η οποία αναμένεται να καθορισθεί κατόπιν της έναρξης της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου.

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται οι κάτοχοι που υποβάλλουν προσφορά να λάβουν σε αντάλλαγμα μετρητά.

Το Προϊόν Εξαγοράς θα κατατεθεί στον Λογαριασμό της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά την Ημερομηνία Εξαγοράς των Υφιστάμενων Τίτλων με μοναδικό σκοπό την κάλυψη των Νέων Μετοχών, όπως περιγράφεται στο Ενημερωτικό Δελτίο της Προσφοράς.

Η ισοτιμία συναλλάγματος (FX Rate) επί τη βάσει της οποίας ο Προσφέρων θα μετατρέψει το Προϊόν Εξαγοράς σε σχέση με τους Προνομιούχους Τίτλους Σειράς Γ, οι οποίοι εγκύρως προσφέρθηκαν και έγιναν αποδεκτοί από τον Προσφέροντα για ανταλλαγή σε Προϊόν Εξαγοράς Ισοδύναμο του Ευρώ είναι 1,0748.

*Η ανακοίνωση της Εθνικής δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v