Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ υποστήριξε πως η διοίκηση «είναι αντίθετη στην πώληση του ΑΔΜΗΕ». Πρόσθεσε πως «είναι ασύμφορο να αποστερηθεί η ΔΕΗ ενός τόσο πολύτιμου περιουσιακού στοιχείου για εντελώς πρόσκαιρο και ευκαιριακό τίμημα. Μπορούν να διαμορφωθούν μοντέλα που να προσιδιάζουν στις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές χωρίς η ΔΕΗ να απωλέσει ένα τόσο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο». Στο πλευρό του κ. Παναγιωτάκη τάχθηκε και πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ο οποίος είπε πως «η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ΑΔΜΗΕ δεν προκύπτει από καμία Κοινοτική Οδηγία. Η ΔΕΗ είναι περιουσία του Έλληνα πολίτη και δεν εκποιείται. Θα αγωνιστούμε για να ακυρώσουμε την προσπάθεια των δανειστών να διαλύσουν τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας".
Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης ζήτησε την εφαρμογή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας που είχε υπογραφεί τον Μάρτιο. Πρότεινε, επίσης, τμήμα του «τροφείου» (έξι ευρώ ημερησίως) που είχε θεσπιστεί με τη συγκεκριμένη σύμβαση να μην καταβληθεί αναδρομικά, αλλά να παραχωρηθεί στο δημόσιο για την ενίσχυση ανθρώπων που έχει ανάγκη.
Ο επικεφαλής της ΔΕΗ αναρωτήθηκε αν η νέα συμφωνία με τους δανειστές θα επιτρέψει τη διατήρηση της έκπτωσης 20% στα βιομηχανικά τιμολόγια υψηλής τάσης. Ο ίδιος θεωρεί πως βασική προτεραιότητα της διοίκησης είναι η μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ειδικά από πελάτες που έχουν την οικονομική δυνατότητα. Ο Μαν. Παναγιωτάκης ζήτησε από τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης να πληρώσουν τις οφειλές τους και ξεκαθάρισε πως η ΔΕΗ θα επικεντρωθεί στην διεκδίκηση των οφειλών από πελάτες που μπορούν να πληρώσουν και το αποφεύγουν.