Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Deals- μαμούθ σε ΝΑ. Ευρώπη μετά την AMK

Κατατέθηκε χθες, 16 Μαΐου, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5,19 δισ. ευρώ της Marfin, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, ενώ η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών αναμένεται περί τα μέσα Ιουλίου. Στη ΝΑ. Ευρώπη -και όχι τοσο σε τράπεζες- οι επενδύσεις της MIG, είπε πριν απο λίγο η διοίκηση της εταιρίας.

MIG: Deals- μαμούθ σε ΝΑ. Ευρώπη μετά την AMK
Κατατέθηκε χθες, 16 Μαΐου, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5,19 δισ. ευρώ της Marfin, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, ενώ όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ομίλου, οι νέες μετοχές θα εισαχθούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών και η διαπραγμάτευσή τους αναμένεται να ξεκινήσει περί τα μέσα Ιουλίου του 2007.

Στην ανακοίνωση της Marfin, όπου αναφέρονται οι λεπτομέρειες της ΑΜΚ, σημειώνεται μεταξύ άλλων η Marfin Popular Bank Public Company Ltd (MPB), η μεγαλύτερη μέτοχος της MIG, η οποία προς το παρόν κατέχει περίπου το 97% του μετοχικού κεφαλαίου της MIG, επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να μην ασκήσει τα δικαιώματά της κατά την προσφορά δικαιωμάτων.

Οι νέες μετοχές, οι οποίες δεν θα διατεθούν στην MPB ούτε σε άλλους μετόχους κατά την προσφορά δικαιωμάτων, θα αποτελέσουν αντικείμενο ιδιωτικής τοποθέτησης. Εφόσον όλες οι νέες μετοχές, για τις οποίες δεν θα ασκηθεί το δικαίωμα προτίμησης, τοποθετηθουν, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η συμμετοχή της Marfin Popular Bank στη MIG μετά την ΑΜΚ και μετά την τοποθέτηση αναμένεται να είναι περίπου 6,5%, καθώς η ΜPB επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να μην ασκήσει τα δικαιώματά της.

Η τοποθέτηση θα γίνει από την Deutsche Bank και τη Merrill Lynch, οι οποίες θα ενεργούν ως κοινοί γενικοί συντονιστές με τη Citi, την Deutsche Bank και τη Merrill Lynch, ενεργώντας ως κοινοί συντονιστές του βιβλίου προσφορών. Οι ανωτέρω θα πλαισιωθούν από τους Dubai Financial, Investment Bank of Greece και Keefe, Bruyette & Woods, ως συνεπικεφαλής διαχειριστές.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια του media call με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, o κ. Δ. Μαλαματίνας, CEO της MIG, τόνισε ότι οι επενδύσεις της Marfin θα κατευθυνθούν στις γοργά αναπτυσσόμενες περιοχές της ΝΑ. Ευρώπης με έμφαση στους κλάδους της υγείας, της ενέργειας, του real estate και των utilities.

O ίδιος απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι ο κλάδος των τραπεζών δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες της MIG.

Παράλληλα εκτίμησε ότι ένα 80% των κεφαλαίων θα επενδυθεί σε διάστημα 6 μηνών και θα περιλαμβάνει 3 μεγάλες συναλλαγές (transactions) ύψους 1 δισ. ευρώ η κάθε μία, 10 μικρότερες αξίας 500 εκατ. ευρώ εκάστη και άλλες 20 συναλλαγές ύψους 50 εκατ. ευρώ εκάστη.

Εξάλλου, προσδιόρισε ως συγκριτικό πλεονέκτημα της MIG την ισχυρή ρευστότητα που διαθέτει αλλά και το εκτεταμένο δίκτυο υποκαταστημάτων, ενώ ”οριοθέτησε” ως στόχο οι τοποθετήσεις της Marfin Investment Group να αποφέρουν αποδόσεις της τάξεως του 25% μετά την αφαίρεση των προμηθειών και των εξόδων αλλά και ”υγιή” μερίσματα.

* Διαβάστε τις λεπτομέρειες της ΑΜΚ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v