Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δ.Σ. Κατσέλη: ”Δεν μας συμφέρει, αλλά... εντάξει”

Το προσφερόμενο τίμημα στη δημόσια πρόταση 3,70 ευρώ ανά μετοχή δεν συνεκτιμά τη μελλοντική εξέλιξη της επιχείρησης και η επιτυχία της δημόσιας πρότασης δεν είναι προς το συλλογικό συμφέρον των μετόχων και της εταιρίας, επισημαίνει το Δ.Σ. της Κατσέλης, τονίζοντας ότι πιθανότατα συμφέρει τον κάθε μέτοχο ξεχωριστά να αποδεχτεί την πρόταση. Στο 3,5- 4,2 ευρώ η νέα αποτίμηση της Telesis.

Δ.Σ. Κατσέλη: ”Δεν μας συμφέρει, αλλά... εντάξει”
Το προσφερόμενο τίμημα στη δημόσια πρόταση 3,70 ευρώ ανά μετοχή δεν συνεκτιμά τη μελλοντική εξέλιξη της επιχείρησης και η επιτυχία της δημόσιας πρότασης δεν είναι προς το συλλογικό συμφέρον των μετόχων και της εταιρίας, επισημαίνει το Δ.Σ. της Κατσέλης, ύστερα από την έκτακτη συνεδρίαση της 11ης Απριλίου.

Ωστόσο η επικαιροποιημένη γνώμη της EFG Telesis που υποβλήθηκε στο Δ. Σ της Υιοί Κατσέλη προκειμένου να γνωμοδοτήσει για το δίκαιο της προσφερόμενης τιμής δίνει νέο εύρος αποτίμησης για την εισηγμένη μεταξύ 3,50 με 4,20 ευρώ ενώ η προηγούμενη που είχε δώσει ήταν 3,68 με 4,55 ευρώ.

Όπως τονίζεται, μια και ο προτείνων έχει ήδη εξασφαλίσει τον έλεγχο της εταιρίας και η διατήρηση της παρούσας ομάδας διοίκησης δεν μπορεί πλέον να διασφαλιστεί, το ατομικό συμφέρον κάθε μετόχου χωριστά στην παρούσα συγκυρία είναι να αποδεχτεί τη δημόσια πρόταση, εφόσον δεν μπορεί να προσδοκά σε πλέον συμφέρουσα πρόταση εξαγοράς μέχρι τη λήξη της περιόδου της δημόσιας πρότασης.

Παρ’ όλα αυτά, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κ. Χ. Δαυίδ, Μ. Τόσος και Μ. Τάνες ψήφισαν κατά της ως άνω απόφασης και αιτιολόγησαν την ψήφο τους ως εξής:

”Θεωρούμε ότι η αποδοχή της δημόσιας πρότασης είναι προς το συμφέρον των μετόχων και της εταιρίας και ότι το τίμημα στη δημόσια πρόταση εκ ποσού 3,70 ευρώ ανά μετοχή είναι εύλογο, για τους ακόλουθους, μεταξύ άλλων, λόγους:

(i) Οι παραδοχές που δόθηκαν από τη διοίκηση της εταιρίας στον σύμβουλο για τη διαμόρφωση της λεπτομερούς έκθεσής του δεν συμφωνούν με τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό της εταιρίας, όπως αυτός εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο στις 12 Ιανουαρίου 2007.

(ii) Οι συνέργιες που θα προκύψουν σε περίπτωση απόκτησης του ελέγχου της εταιρίας από τον προτείνοντα σύμφωνα με τη δημόσια πρόταση θα ωφελήσουν τις στρατηγικές επιλογές της εταιρίας.

(iii) Το προσφερόμενο τίμημα ανά μετοχή της δημόσιας πρότασης είναι εντός του εύρους αποτίμησης στην οποία προέβη ο σύμβουλος.

Παράλληλα, η EFG Telesis Finance, χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Κατσέλης, αναφέρει τα ακόλουθα:

α. Δεν έχουμε προβεί σε αποτίμηση ή σε ανεξάρτητη εκτίμηση των διακριτών περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης ή οποιασδήποτε από τις επιχειρήσεις που την αποτελούν ούτε μας έχουν παρασχεθεί τέτοιες αποτιμήσεις ή εκτιμήσεις και η παρούσα αποτίμηση δεν αποτελεί

τέτοια αποτίμηση ή εκτίμηση και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί κατά τέτοιο τρόπο.

β. Δεν επιθεωρήσαμε ιδίοις όμμασι περιουσιακά στοιχεία ή εγκαταστάσεις της επιχείρησης ή των επιχειρήσεων που την αποτελούν στο πλαίσιο της προετοιμασίας της αποτίμησής μας.

γ. Δεν είχαμε οποιαδήποτε επαφή με προμηθευτές ή πελάτες της επιχείρησης.

δ. Δεν έχουμε ερευνήσει ούτε αναλαμβάνουμε οποιαδήποτε ευθύνη σε σχέση με αυτή την κυριότητα επί ή οποιαδήποτε απαίτηση κατά των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης.

ε. Η εκτίμησή μας δεν λαμβάνει υπόψη το συναλλακτικό κόστος και

στ. Αν και έχουμε χρησιμοποιήσει διάφορες υποθέσεις, κρίσεις και εκτιμήσεις για την αποτίμηση, τις οποίες θεωρούμε εύλογες και δέουσες, δεν είναι δυνατόν να βεβαιωθεί η ακρίβεια ή η δυνατότητα επίτευξης των υποθέσεων, κρίσεων και εκτιμήσεων αυτών.

Εξάλλου, τον ”δρόμο” του κ. Ν. Κατσέλη, ο οποίος αποδέχτηκε τη δημόσια πρόταση της εταιρίας Δημητριακών Βορείου Ελλάδος, θυγατρικής της Αλλατίνη, θα ακολουθήσει όπως όλα δείχνουν και η πλευρά Μύλοι Λούλη, η οποία πρόκειται να γνωστοποιήσει τις προθέσεις της ακόμη και σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v