Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΝΛΟΤ: Λιγοστεύουν τα έσοδα από τουρκικό στοίχημα

Ο τουρκικός Οργανισμός Spor Toto αποφάσισε να μειώσει τα ποσοστά που ελάμβανε ο διοργανωτής (η Inteltek) από το 12% επί του τζίρου που ίσχυε προ της δικαστικής απόφασης της Άγκυρας στο 7% σήμερα. Η εξέλιξη αυτή μεταφράζεται σε απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για την Inteltek και έμμεσα για την Intralot.

ΙΝΛΟΤ: Λιγοστεύουν τα έσοδα από τουρκικό στοίχημα
Δικαιώθηκε το euro2day.gr με το προχθεσινό του ρεπορτάζ από τα τεκταινόμενα στην Τουρκία αναφορικά με την προσωρινή συνέχιση (ένα έτος) του Στοιχήματος επί των αθλητικών αγώνων.

Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες το δεύτερο μετά την Ελλάδα προπύργιο της κερδοφορίας της Intralot φαίνεται να κλονίζεται μετά την απόφαση του Τουρκικού Οργανισμού Spor Toto να μειώσει τα ποσοστά που ελάμβανε ο διοργανωτής (η Inteltek στην οποία η Intralot έχει το 45% του μετοχικού της κεφαλαίου) από το 12% επί του τζίρου που ίσχυε προ της δικαστικής απόφασης της Άγκυρας στο 7% σήμερα που μεταφράζεται σε απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρω για την Inteltek και έμμεσα για την Intralot.

Το προχθεσινό ρεπορτάζ του euro2day.gr ανέφερε ότι το συμβόλαιο της προσωρινής ανάθεσης είχε διαφοροποιημένους με το αρχικό όρους.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της χθες η Intralot επιβεβαιώνοντας την είδηση για την μονοετούς (50 εβδομάδων για την ακρίβεια) διάρκειας συνέχιση του Τουρκικού στοιχήματος δεν έκρινε σκόπιμο να αναφερθεί στους νέους, επαχθέστερους όρους που έχουν όμως δραματική επίπτωση στην κερδοφορία της.

Επίσης, με τους νέους όρους ο τούρκικος οργανισμός διεξαγωγής των παιχνιδιών Spor Toto αναλαμβάνει από τούδε τις εισπράξεις από το στοίχημα αντί της Inteltek (που ίσχυε μέχρι χθες) έτσι ώστε η εκμετάλλευση των εισπράξεων από πλευράς επιτοκιακών εσόδων να γίνεται από τον τούρκικο οργανισμό.

Με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να προσεγγίζουν τον ”τζίρο” από τα στοιχήματα το 2007 στα 2 περίπου δισ. Δολάρια (έναντι του πραγματοποιηθέντος πέρσι 1,5 δισ. Δολάρια) το 7% ισοδυναμεί για την Inteltek σε περίπου 96,1 εκατ. δολάρια (50 εβδομάδες) έναντι των 180 εκατ. περίπου που πέτυχε πέρσι.

Επιβεβαιώνοντας το νέο καθεστώς που ισχύει με τον στοιχηματισμό στους αθλητικούς αγώνες της Τουρκίας, ο Υπουργός Αθλητισμού και Deputy Prime Minister Μεχμέτ Αλί Σαχίν δήλωσε σήμερα ότι το νέο συμβόλαιο με την Inteltek έχει καλύτερους όρους για το κράτος και περισσότερα χρήματα θα διατεθούν σε αγαθοεργίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v