Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Ετοιμασίες για συμμετοχή στην ΑΜΚ της Dufry

Έτοιμος να διαθέσει 30 εκατ. ευρώ στην επικείμενη ΑΜΚ της Dufry για το deal με την Nuance, ο ελληνικός όμιλος, προκειμένου να διατηρήσει τη μειοψηφική του θέση.

Folli Follie: Ετοιμασίες για συμμετοχή στην ΑΜΚ της Dufry

Ενεργό δεσμό με την Dufry διατηρεί ο όμιλος Folli Follie, ο οποίος πέρα από εμπορικές συνεργασίες, επιδιώκει να διατηρήσει τη μειοψηφική του θέση στον νέο οργανισμό που θα προκύψει μετά την απορρόφηση της Nuance από την Dufry.

Ειδικότερα, η ελληνική εταιρεία θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Dufry, στο πλαίσιο της χρηματοδότησης της εξαγοράς της Nuance. Η Dufry σχεδιάζει αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού της, καθώς και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την έκδοση νέων μετοχών, θέμα που θα τεθεί προς έγκριση στη γενική συνέλευση των μετόχων της στις 26 Ιουνίου.

Η Folli Follie (που ελέγχει περίπου 4% της Dufry με αρχική επένδυση 153 εκατ. ευρώ) μέσω της Travel Retail Investments SCA - βασικού μετόχου της Dufry, με 22,2% - όπως και οι άλλοι επενδυτές της εταιρείας, έχει δεσμευτεί να συμμετάσχει στη διαδικασία της ΑΜΚ κατά το ποσοστό που της αναλογεί, και το οποίο μεταφράζεται σε 30 εκατ. ευρώ περίπου.

Η κίνηση αυτή της Folli Follie ενδυναμώνει τη συνεργασία της με τον ελβετικό όμιλο που ελέγχει πλέον το 14,9% της παγκόσμιας αγοράς travel retail (με τον δεύτερο παίκτη WDI να ελέγχει το 8%) δίνοντας ταυτόχρονα ώθηση στη διεθνή ανάπτυξη των σημάτων της.

Η παραπάνω κίνηση θα χρηματοδοτηθεί από το Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο, ύψους 250 εκατ. ευρώ που εκδίδει η ελληνική εισηγμένη. Ο κύριος όγκος ωστόσο των κεφαλαίων που θα αντληθούν μέσω του ΜΟΔ θα κατευθυνθεί για την αποπληρωμή ώριμου' δανεισμού και για τη βελτίωση της χρηματοοικονομικής εικόνας του ομίλου Folli Follie.

To σημερινό κόστος δανεισμού για τον όμιλο αντιστοιχεί σε 6,25%. Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων του ομίλου στο τέλος Μαρτίου του 2014 ήταν στα 214,7 εκατ. ευρώ (ομολογιακά δάνεια 37,1 εκατ. ευρώ, τραπεζικά 144,5 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτικές μισθώσεις 33 εκατ. ευρώ), εκ των οποίων οι βραχυπρόθεσμες ήταν στα 179 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v