Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin F.G.: Αύξηση-ρεκόρ 5 δισ. ευρώ, νέα δομή

Τη μεγαλύτερη αύξηση στην ιστορία της Σοφοκλέους, ύψους 5 δισ. ευρώ, αποφάσισε το Δ.Σ. της MFG. Πώληση της Marfin Bank ATE στην MPB, διανομή στους μετόχους ποσού 850 εκατ. ευρώ, μετονομασία σε Marfin Investment Group και επικέντρωση σε εξαγορές εταιριών, μετοχικές συμμετοχές και επενδύσεις στην ΝΑ. Ευρώπη.

Marfin F.G.: Αύξηση-ρεκόρ  5 δισ. ευρώ,  νέα δομή
Τη μεγαλύτερη αύξηση στην ιστορία της Σοφοκλέους, ύψους 5 δισ. ευρώ, αποφάσισε το Δ.Σ. της Marfin Financial Group, προκειμένου να μετατραπεί σε μια εισηγμένη εταιρία επενδυτικών συμμετοχών buy out και equity investments, με ορίζοντα όχι μόνο την Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ. Ευρώπης.

Η αύξηση-μαμούθ υπολογίζεται ότι θα γίνει με παραίτηση δικαιώματος απο την πλευρά του βασικού μετόχου (Marfin Popular Bank), ώστε να συμμετάσχουν με ιδιωτική τοποθέτηση στρατηγικοί και θεσμικοί επενδυτές, απο την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε η πώληση της Marfin Bank ATE στη μητρική πλέον Marfin Popular Bank, έναντι ποσού περίπου 600 εκατ. ευρώ, η διανομή στους μετόχους ποσού 850 εκατ. ευρώ και η μετονομασία σε Marfin Investment Group με επικέντρωση των δραστηριοτήτων σε εξαγορές εταιριών, μετοχικές συμμετοχές και επενδύσεις στη ΝΑ. Ευρώπη.

Όπως αναφέρει το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

”Η MARFIN FINANCIAL GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ανακοινώνει ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας κατά τη συνεδρίαση του στις 10/1/2007 αποφάσισε την πώληση στη μητρική MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD του συνόλου της συμμετοχής της στη MARFIN BANK ΑΤΕ” έναντι συνολικού τιμήματος που υπολογίζεται να ανέλθει σε 600 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Η μεταβίβαση αναμένεται να λάβει χώρα το αργότερο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, εφόσον προηγουμένως ληφθεί αντίστοιχη απόφαση και από το διοικητικό συμβούλιο της MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD, το δε ακριβές ύψος του τιμήματος θα συμφωνηθεί στη βάση έκθεσης αποτίμησης που θα καταρτιστεί από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο που θα οριστεί από τα μέρη.

Περαιτέρω το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει στην τακτική γενική συνέλευση της εταιρίας, η οποία θα συγκληθεί με νεότερη απόφασή του ταυτόχρονα με την έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

α) τη μεταβολή της επωνυμίας της εταιρίας σε MARFIN INVESTMENT GROUP (MIG) και την επικέντρωση της δραστηριότητάς της σε εξαγορές εταιριών, μετοχικές συμμετοχές και επενδύσεις (buy-out and equity investments) στην Ελλάδα, την Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης,

β) τη διανομή προς τους μετόχους συνολικού ποσού 850 εκατομμυρίων ευρώ περίπου υπό τη μορφή μερίσματος και επιστροφής μετοχικού κεφαλαίου,

γ) την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι νέες δραστηριότητες της εταιρίας.

Η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου για τους λεπτομερείς όρους της αύξησης και δη για την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών θα οριστικοποιηθεί μετά την έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων από το διοικητικό συμβούλιο, πάντως υπολογίζεται ότι η αύξηση θα πραγματοποιηθεί με κατάργηση των δικαιωμάτων προτίμησης του κυρίου μετόχου, οι δε μετοχές που θα αντιστοιχούν στα καταργημένα δικαιώματα θα διατεθούν κατά την κρίση του διοικητικού συμβουλίου με ιδιωτική τοποθέτηση σε στρατηγικούς και θεσμικούς επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης ο όμιλος της MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD θα αναλάβει την παροχή υπηρεσιών επενδυτικής τραπεζικής καθώς και συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τη MARFIN INVESTMENT GROUP έναντι αμοιβής ανερχόμενης σε 1% ετησίως επί της καθαρής θέσης της τελευταίας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v