Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alumil Rom: Υπερκάλυψη κατά 16,47 φορές

Κατά 16,47 φορές υπερκαλύφθηκε η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή της Alumil Rom Industry S.A. στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου (BSE), σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση.

Alumil Rom: Υπερκάλυψη κατά 16,47 φορές
Κατά 16,47 φορές υπερκαλύφθηκε η αρχική δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή της Alumil Rom Industry S.A. στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου (BSE), σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η περίοδος εγγραφών κράτησε 7 εργάσιμες, από 8-18 Δεκεμβρίου 2006. Προσφέρθηκαν 6,25 εκατ. μετοχές στην τιμή των 4,6 RON εκάστη, δηλαδή απαιτήθηκαν προς κάλυψη κεφάλαια συνολικού ύψους 28,75 εκατ. RON ή 8,4 εκατ. ευρώ περίπου.

Η ALUMIL ROM αποτέλεσε και αποτελεί για το σύνολο του επενδυτικού κοινού ένα εξαιρετικά ελκυστικό σενάριο, λόγω οικονομικής θέσης, πολυετούς παρουσίας στη Ρουμανία και ιδιαίτερα λόγω των προοπτικών της και της ηγετικής θέσης στην αγορά.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να υπερκαλυφθεί η εγγραφή κατά 16,47 φορές, πραγματοποιώντας ρεκόρ και ξεπερνώντας κατά πολύ κάθε προηγούμενη στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου. Ζητήθηκαν συνολικά 102.927.800 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν κεφάλαια ύψους 473,47 εκατ. RON ή 139,25 εκατ. ευρώ περίπου.

Υπενθυμίζεται πως το επενδυτικό σχέδιο για την τριετία 2007-2009 ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ σε αγορές παγίων –με πρόσθετες ανάγκες σε κεφάλαια κίνησης - και αναφέρεται κυρίως σε ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητας και επέκταση των αποθηκευτικών χώρων (κέντρο Logistics 10.000 μ2, μετεγκατάσταση βαφείου, νέα αποθήκη, κ.λπ.).

Μέσω των παραπάνω ενισχύονται ξεκάθαρα τα μεγέθη του ομίλου: η καθαρή θέση βελτιώνεται σημαντικά και αλλάζει η χρηματοοικονομική διάρθρωση και οι σχέσεις των περιουσιακών στοιχείων. Ταυτόχρονα, η ηγετική θέση της ΑΛΟΥΜΥΛ στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη ισχυροποιείται περαιτέρω, επιτρέποντας στη διοίκηση σχεδιασμό των επόμενων βημάτων. Η ALUMIL ROM αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στις κεφαλαιαγορές των Βαλκανίων, οι οποίες της δίνουν μία πρόσθετη ευκαιρία για ανάπτυξη.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα των διαδικασιών, αναφέρεται πως η ALPHA FINANCE ROMANIA, θυγατρική της ALPHA ΒΑΝΚ ως συντονιστής και κύριος ανάδοχος για την έκδοση των μετοχών, πραγματοποίησε ιδιαίτερα σημαντική και μεθοδική εργασία.

Στην πώληση των μετοχών συμμετείχαν ενεργά και οι: BANCA TRANSILVANIA SECURITIES, SSIF BROKER, BRD (GROUP SOCIETE GENERALE) SECURITIES, ING SECURITIES, RAIFFEISEN SECURITIES, INTERCAPITAL INVEST, ALPHA BANK, EFG EUROBANK SECURITIES, ETEBA ROMANIA, IEBA TRUST, PIRAEUS BANK, SWISS CAPITAL, VANGUARD SECURITIES,κ.ά.

Η διοίκηση της ΑΛΟΥΜΥΛ ευχαριστεί θερμά την ALPHA FINANCE ROMANIA και το σύνολο των εταιριών που συμμετείχαν στη δημόσια εγγραφή, την ERNST & YOUNG ASSURANCE & ADVISORY BUSINESS SERVICES SRL, τα δικηγορικά γραφεία BOSTINA & ASSOCIATES, MARGARIT, FLOROV & PARTNERS, την DFK ROMANIA, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες στη σημαντική αυτή επιτυχία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v