Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MFG: Placement των μεριδίων σε Εγνατία - Λαϊκή

Ιδιωτική τοποθέτηση των μετοχών που κατέχει στην Εγνατία Τράπεζα και στη Λαϊκή Τράπεζα θα πραγματοποιήσει η Marfin Financial Group, όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου. Η Marfin υπολογίζει καθαρά κέρδη της τάξεως των 220-260 εκατ. ευρώ τα οποία θα περάσουν στο δ’ τρίμηνο της χρήσης.

MFG: Placement των μεριδίων σε Εγνατία - Λαϊκή
Ιδιωτική τοποθέτηση των μετοχών που κατέχει στην Εγνατία Τράπεζα και στη Λαϊκή Τράπεζα θα πραγματοποιήσει η Marfin Financial Group, όπως ανέφερε στη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου ο αντιπρόεδρος της M.F.G., κ. Ανδρέας Βγενόπουλος.

Το placement λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της τριπλής συγχώνευσης και προκειμένου να μην ακυρωθούν οι μετοχές αυτές.

Η Marfin υπολογίζει καθαρά κέρδη της τάξεως των 220-260 εκατ. ευρώ τα οποία θα περάσουν στο δ’ τρίμηνο της χρήσης.

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία, η Marfin Financial Group διατηρεί το 43,720% της Εγνατίας Τράπεζας και το 15,32% της Λαϊκής Τράπεζας.

Ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην επιτυχημένη, όπως τη χαρακτήρισε, διαφημιστική καμπάνια των τριών τραπεζών υπογραμμίζοντας την υψηλή αναγνωρισιμότητα του νέου σχήματος.

Παράλληλα τόνισε πως ως αποτέλεσμα της διαφημιστικής καμπάνιας ενισχύθηκε η παρουσία του κοινού στα ”γκισέ” των υποκαταστημάτων, υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την πλευρά του κοινού, ενώ δημιουργούνται ισχυροί δεσμοί με τους πελάτες.

Σε ό,τι αφορά το νέο σχήμα που θα προκύψει ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε ότι οι υπηρεσίες πρώτης γραμμής έχουν ενοποιηθεί, ενώ εκκρεμούν οι ”back office” δραστηριότητες.

Εξάλλου ο κ. Βγενόπουλος αποκάλυψε ότι οι τρεις τράπεζες θα προχωρήσουν στην παρουσίαση ενός νέου προϊόντος, για το οποίο όμως δεν επιθυμούσε να σχολιάσει περαιτέρω.

Αναφορικά με τη μερισματική πολιτική της Marfin Popular Bank ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ότι θα διανεμηθεί το 50% των κερδών της, ενώ παράλληλα έθεσε ως στόχο τα 220 υποκαταστήματα έως το τέλος του 2009 από 142 το 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v