Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαϊκή: Στις 24/10 η γ.σ. για τριπλή συγχώνευση

Ξεκίνησε και επίσημα η διαδικασία τριπλής συγχώνευσης των Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου, Marfin Financial Group και Εγνατία Τράπεζα, με την επεξηγηγματική επιστολή σχετικά με τα ψηφίσματα που θα προταθούν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση η οποία θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου 2006.

Λαϊκή: Στις 24/10 η γ.σ. για τριπλή συγχώνευση
Ξεκίνησε και επίσημα η διαδικασία τριπλής συγχώνευσης των Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου, Marfin Financial Group και Εγνατία Τράπεζα, με την επεξηγηγματική επιστολή σχετικά με τα ψηφίσματα που θα προταθούν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση η οποία θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου 2006.

Μαζί με την επεξηγηματική επιστολή στάλθηκαν στους μετόχους οι ανακοινώσεις που είχαν γίνει στο Χρηματιστήριο στις 20 Σεπτεμβρίου 2006 σχετικά με την υποβολή Προαιρετικών Δημοσίων Προτάσεων προς τους μετόχους της Marfin Financial Group και τους μετόχους και κατόχους Μετατρέψιμων Ομολογιών της Εγνατίας Τράπεζας.

Πεποίθηση της Λαϊκής Τράπεζας είναι ότι η έγκριση των δύο ψηφισμάτων από τους μετόχους θα οδηγήσει στη συνένωση των δυνάμεων των τριών οργανισμών, συνένωση η οποία θα προσθέσει αξία σε όλους τους μετόχους, ενώ προβλέπεται ότι θα ενισχύσει σημαντικά τα κέρδη ανά μετοχή από το πρώτο έτος λειτουργίας του νέου ομίλου.

Επικεφαλής σύμβουλος της τράπεζας για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τις δημόσιες προτάσεις ορίσθηκε η Deutsche Bank, ενώ ρόλο συμβούλου έχει και η Keefe, Bruyette & Woods.

Η έγκριση των ψηφισμάτων αυτών θα επιτρέψει στην τράπεζα να υλοποιήσει την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για την απόκτηση: 1) μέχρι και του 100% των μετοχών και των δικαιωμάτων προαιρέσεως αγοράς μετοχών (stock options) της Marfin Financial Group A.E. Συμμετοχών,

2) μέχρι και του 100% των κοινών και των προνομιούχων μετοχών καθώς και των μετατρέψιμων ομολογιών της Εγνατίας Τράπεζας Α.Ε., καθώς και

3) μέχρι του 19,79% των μετοχών της Λαϊκής Τράπεζας Ελλάς Α.Ε., υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί με την απόφαση αυτή.

Επίσης, έχει υποβληθεί αίτηση για παράλληλη διαπραγμάτευση της μετοχής της τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αθηνών και θα υποβληθεί αίτηση για το Χρηματιστήριο του Ντουμπάι, ενώ θα εξακολουθεί να τυγχάνει διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Τα ψηφίσματα που θα επιτρέψουν την υλοποίηση των στόχων είναι τα ακόλουθα:

· Αύξηση του ονομαστικού κεφαλαίου της τράπεζας, η οποία να καλύπτει τους αριθμούς των νέων μετοχών που θα εκδοθούν προς ικανοποίηση των προτάσεων οι οποίες έχουν ήδη υποβληθεί.

· Εξουσιοδότηση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας να προχωρήσει στην έκδοση και παραχώρηση του απαιτούμενου αριθμού μετοχών, νοουμένου ότι οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί θα καταστούν επιτυχείς, σύμφωνα με τις πρόνοιές τους, και αποποίηση των προτιμησιακών (pre-emption) δικαιωμάτων των υφιστάμενων μετόχων σε σχέση με τις νέες μετοχές, ούτως ώστε αυτές να προσφερθούν, σύμφωνα με τους όρους των προτάσεων, στους μετόχους, τους δικαιούχους των δικαιωμάτων προαίρεσης και τους ομολογιούχους δανειστές των εταιρειών Marfin Financial Group A.E. Συμμετοχών, Εγνατίας Τράπεζας Α.Ε. και Λαϊκής Τράπεζας (Ελλάς) Α.Ε.



Επιπρόσθετα, θα προταθεί ψήφισμα για αλλαγή του ονόματος της Τράπεζας σε ”Marfin Popular Bank Public Co. Limited”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v