Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin:Μίλησε για όλα στους αναλυτές (update)

Εκτός διαδικασιών Εμπορικής επίσημα η Marfin , ανέφερε ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος. Ως το τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις για συγχωνεύσεις τραπεζών, (Μarfin Bank με Εγνατία και Λαϊκή Ελλάδος)έπονται συγχωνεύσεις θυγατρικών. Τι είπε για Πειραιώς, για ”επιθετικές” εξαγορές και ”φιλικές” συνενώσεις.

Marfin:Μίλησε για όλα  στους αναλυτές (update)
* Ακούστε όλο το conference call της Marfin κάνοντας ”κλικ” στη δεξιά στήλη ”Σχετικά Links”.

--------------------------

”Εκτός” διαδικασιών Εμπορικής επίσημα η Marfin Financial Group, ανέφερε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, στα πλαίσια του conference call με τους αναλυτές.

Οπως είπε η προσφορά της Credit Agricole φάνηκε να μην ανταποκρίνεται στη βελτίωση των μεγεθών και της εικόνας της Εμπορικής, που πέτυχε η διοίκηση Προβόπουλου. Ούτε, όπως είπε, και στη σωστή πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης να δώσει λύση στο ασφαλιστικό.

Μελέτησαν όμως στη συνέχεια την προσφορά της Κύπρου και εκτιμούν ότι η εσωτερική αξία της μετοχής της Κύπρου δίνει τίμημα άνω των 30€ ανα μετοχή, ενω υπάρχει και το ενδεχόμενο βελτιώσεων των προσφορών.

Γι αυτό και η MFG αποσύρεται επίσημα απο οποιοδήποτε ενδιαφέρον για τη συνέχεια της διαδικασίας.

Ο κ. Βγενόπουλος είπε ακόμη οτι η MFG ενδιαφέρεται να αποκτήσει τυχόν πλεονάζοντα καταστήματα της Εμπορικής (και το προσωπικό τους) απο την Τράπεζα Κύπρου ή όποια άλλη τράπεζα αποκτήσει την Εμπορική.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το εξάμηνο της MFG επιβεβαιώνουν την εικόνα των αποτελεσμάτων που προέκυψε στο τρίμηνο.

Ως το τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων για την συγχώνευση της Marfin Bank και της Λαϊκής Ελλάδος, με απορρόφηση απο την Εγνατία Τράπεζα.

Η τράπεζα που θα δημιουργηθεί θα έχει ενεργητικό ύψους 8 δισ. ευρώ, χωρίς βεβαίως να συνυπολογίζεται το ενεργητικό της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου, στην οποία η συμμετοχή της MFG είναι ήδη πάνω απο 10%.

Θα υπάρξουν επίσης συγχωνεύσεις θυγατρικών, μεταξύ αυτών, της Εγνατία Χρηματιστηριακή με την Επενδυτική τράπεζα της Ελλάδος.

Πολύ φιλική, όπως είπε, είναι η σχέση με Πειραιώς, ενω η τοποθέτηση της MFG είναι κάτω του 2% (1,9%) και είναι καθαρά επενδυτική, με μέση τιμή 18,42€ ανα μετοχή, ενισχύοντας τα έσοδα της MFG απο επενδυτικές τοποθετήσεις, ανέφερε ο κ. Βγενόπουλος.

Δεν έχουμε καμία πρόθεση να αγοράσουμε πάνω απο το 2% της Πειραιώς, δεσμεύτηκε κατηγορηματικά ο κ. Βγενόπουλος, προσθέτοντας ότι η δήλωση αυτή γίνεται με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο, έναντι όλων των μετόχων της MFG.

Απαντώντας σε ερώτηση για το άν πωλήσεις θεσμικών διευκόλυναν τη λήψη αυτής της θέσης στην Πειραιώς, ο κ. Βγενόπουλος απήντησε ότι κατα την άποψη του οι μέχρι τώρα εξελίξεις, δεν αλλάζουν την πολύ καλή εικόνα της Τράπεζας Πειραιώς.

Σε επόμενη ερώτηση, για το τι θα κάνει η MFG με το ποσοστό της στην Πειραιώς, άν η Κύπρου πάρει την Εμπορική, σε σχέση και με τα σενάρια που δημιουργούνται, ο κ. Βγενόπουλος είπε οτι η ερώτηση ανοίγει το ”κουτί της Πανδώρας”.

Κι αυτό καθώς υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές για το τι θα συμβεί, ανάλογα με το άν η Κύπρου θα πάρει ή δεν θα πάρει την Εμπορική, άν η Πειραιώς θα ελέγξει ή όχι την Κύπρου που με τη σειρά της θα ελέγχει, ή δεν θα ελέγχει την Εμπορική κ.λ.π., άρα δεν μπορεί να πει τίποτα περισσότερο, απο το ότι θα εξετάσουν τότε τα δεδομένα και θα αποφασίσουν.

επιθετικές εξαγορές δεν προσφέρουν καμία αξία σε αυτή τη φάση, σημείωσε γενικά ο ίδιος, προσθέτοντας οτι για το ορατό μέλλον δεν προβλέπεται καμία τέτοια κίνηση απο την πλευρά της MFG

Ωστόσο, τόνισε ότι η MFG είναι ανοικτή στο ενδεχόμενο ”φιλικών συνενώσεων” εφόσον δημιουργούν αξία για τους μετόχους ”απο την πρώτη στιγμή”

Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο εξαγοράς μιας μικρής, όπως είπε, τράπεζας στη Τουρκία, εφόσον προσφέρεται σε κατάλληλο τίμημα, ενώ τόνισε ότι ως τώρα δεν έχει παρουσιαστεί τέτοια ”ευκαιρία”.

* Ακούστε όλο το conference call της Marfin κάνοντας ”κλικ” στη δεξιά στήλη ”Σχετικά Links”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v