Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωπαϊκό ομόλογο από την ΕΤΕπ ”μέσω” Alpha Bank

Η ΕΤΕπ προβαίνει στην πρώτη παγκοσμίως δημόσια προσφορά τίτλων στην ευρωζώνη (Eurozone Public Offering of Securities-”EPOS”) και προγραμματίζει την έναρξη της περιόδου δημόσιας προσφοράς για τη νέα έκδοση σε ευρώ σύνθετου ομολόγου αναφοράς.

Ευρωπαϊκό ομόλογο από την ΕΤΕπ ”μέσω” Alpha Bank
Η ΕΤΕπ προβαίνει στην πρώτη παγκοσμίως δημόσια προσφορά τίτλων στην ευρωζώνη (Eurozone Public Offering of Securities-”EPOS”).

Η ΕΤΕπ, το ίδρυμα μακροπρόθεσμης χρηματοδοτήσεως της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προγραμματίζει την έναρξη της περιόδου δημόσιας προσφοράς για τη νέα έκδοση σε ευρώ σύνθετου ομολόγου αναφοράς, σήμερα, Δευτέρα 26 Ιουνίου 2006.

Η προσφορά στο ευρύ κοινό μέσω κοινοπραξίας τραπεζών αναμένεται να διατίθεται σε προκαθορισμένη τιμή μέχρι τις 17 Ιουλίου 2006. Η εκτεταμένη αυτή περίοδος προεγγραφής αποσκοπεί στην εξασφάλιση επαρκούς διαστήματος για την προεγγραφή του κοινού.

Το αναμενόμενο ονομαστικό ποσό της εκδόσεως ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ, ενώ το ομόλογο προσφέρει σταθερό κουπόνι 5% κατά το πρώτο έτος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η έκδοση ικανοποιεί τα Τρία (3) Υποχρεωτικά Κριτήρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αποδοχή της ως ενέχυρου στις πράξεις νομισματικής πολιτικής του Ευρωσυστήματος και προωθείται μέσω μιας κοινοπραξίας τραπεζών με ισχυρή παρουσία στη λιανική τραπεζική, μία από κάθε χώρα της ευρωζώνης, που στο σύνολό τους εξυπηρετούν δεκάδες εκατομμύρια πελατών μέσω των δικτύων τους. Την Ελλάδα εκπροσωπεί η Alpha Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v