Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Αύξηση κεφαλαίου - ομολογιακά έως 1 δισ.

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 93,8 εκατ. ευρώ με την έκδοση 18,6 εκατ. κοινών μετοχών και 2,2 εκατ. προνομιούχων μετοχών, με τιμή διάθεσης 4,5 ευρώ ανά μετοχή και αναλογία μια καινούργια μετοχή προς 5 παλαιές, ενέκρινε η ετήσια γενική συνέλευση της Εγνατίας Τράπεζας. Ομολογιακά έως 1 δισ. ευρώ και μέρισμα 0,05 ευρώ.

Εγνατία: Αύξηση κεφαλαίου - ομολογιακά έως 1 δισ.
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 93,8 εκατ. ευρώ με την έκδοση 18,6 εκατ. κοινών μετοχών και 2,2 εκατ. προνομιούχων μετοχών, με τιμή διάθεσης 4,5 ευρώ ανά μετοχή και αναλογία μια καινούργια μετοχή προς 5 παλαιές, ενέκρινε η ετήσια γενική συνέλευση της Εγνατίας Τράπεζας, σήμερα 22 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι τόσο ο κ. Βασίλειος Θεοχαράκης όσο και η Marfin Financial Group επανέλαβαν την πρόθεσή τους να διατηρήσουν (με την επιφύλαξη μείωσης συνεπεία τυχόν διαθέσεως αριθμού μετοχών στο προσωπικό σύμφωνα με την επόμενη παράγραφο) κατ’ ελάχιστο το ποσοστό των μετοχών τους τόσο για την περίοδο μέχρι την ολοκλήρωση της αύξησης όσο και για χρονικό διάστημα 6 μηνών μετά την έναρξη της διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.

Επίσης, αποφασίστηκε η διάθεση μέχρι 2 εκατ. μετοχών που τυχόν θα παραμείνουν αδιάθετες λόγω μη ασκήσεως των δικαιωμάτων προτίμησης από τους δικαιούχους τους σε όλο το προσωπικό του Ομίλου. Στη περίπτωση που ο αριθμός των αδιάθετων μετοχών είναι μικρότερος των 2 εκατ., οι κύριοι μέτοχοι της Τράπεζας θα εξασφαλίσουν αναλογικά τις απαιτούμενες προς συμπλήρωση του συνολικού αριθμού μετοχές.

Εξάλλου αποφασίστηκε η εκλογή δύο νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, του κ. Παναγιώτη Θεοχαράκη (Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου της Νικ.Ι.Θεοχαράκης Α.Ε.) και του κ. Μιχάλη Λούη (Γενικού Διευθυντή της Λαϊκή Group) και την επανεκλογή των κ.κ. Βασιλείου Θεοχαράκη, Αλέξανδρου Μπακατσέλου, Ανδρέα Βγενόπουλου, Ιωάννη Γραμματίδη, Δέσποινας Θεοχαράκη, Παναγιώτη Θρουβάλα, Κωνσταντίνου Λω, Ανδρονίκης Πλακομιχελάκη και Λευτέρη Χιλιαδάκη.

Επιπλέον η γ.σ. ενέκρινε την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους μέχρι 400 εκατ. ευρώ με τιμή μετατροπής 7,60 ευρώ και κοινού ομολογιακού δανείου ύψους μέχρι 600 εκατ. ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της κεφαλαιακής επάρκειας του Ομίλου.

Το σώμα των μετόχων εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο για τον ορισμό του χρόνου και των ειδικότερων όρων έκδοσης τόσο του Μετατρέψιμου, όσο και του Κοινού Ομολογιακού Δανείου.

Τέλος, εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,05 ευρώ ανά μετοχή (κοινή και προνομιούχα), με αποκοπή μερίσματος την Τρίτη 27 Ιουνίου 2006 και ημερομηνία έναρξης καταβολής την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2006, μέσω της Εγνατίας Τράπεζας.

Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος είναι οι κάτοχοι κοινών και προνομιούχων μετοχών της Τράπεζας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 26/06/2006.

Λόγω έλλειψης απαρτίας, η γενική συνέλευση των μετόχων κατόχων προνομιούχων μετοχών, αναβλήθηκε για την 11η Ιουλίου 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v