Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αμερικανικά χέρια ο έλεγχος της Eurodrip

Επιβεβαίωση από τη Eurodrip του δημοσιεύματος του euro2day. Περνά σε αμερικανικά χέρια. Στο 1,53 ευρώ ανά μετοχή έκλεισε το deal για το 67,5%. Aκολουθεί δημόσια πρόταση. Η ανακοίνωση της εταιρείας.

Σε αμερικανικά χέρια ο έλεγχος της Eurodrip
Σε αμερικανικά χέρια περνά ο έλεγχος της εισηγμένης βιομηχανίας συστημάτων άρδευσης Eurodrip

Η Global Finance που αποτελεί το βασικό μέτοχο της Eurodrip οριστικοποίησε τη συμφωνία με την Paine & Partners για την μεταβίβαση του 67,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurodrip σε τιμή σημαντικά υψηλότερη της τρέχουσας.

Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση εγκρίσεων από τις επιτροπές ανταγωνισμού σε χώρες όπου δραστηριοποιείται η Eurodrip.

Μετά την ανακοίνωσή της και δεδομένου ότι μεταβιβάζεται το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι θα πρέπει να υπάρξει δημόσια πρόταση για την απόκτηση των μετοχών μειοψηφίας.

Η Paine & Partners είναι αμερικανικό Fund με υπό διαχείριση κεφάλαια 1,2 δισ. δολ.


Η ανακοίνωση της Eurodrip

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «EURODRIP Α.Β.Ε.Γ.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» κατόπιν ενημέρωσής του από τους μετόχους της εταιρίας, Aquanova International Holdings B.V. και Bellaria Holding Ltd., ανακοινώνει ότι στις 05.10.2012 υπεγράφη μεταξύ των ως άνω μετόχων και της εταιρίας Waarmenk Holding Limited, η οποία είναι συνδεδεμένη με το, διεθνές επενδυτικό fund που επικεντρώνεται σε επενδύσεις στον τομέα τροφίμων και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, Paine & Partners LLC, συμφωνητικό πώλησης του συνόλου των μετοχών τους που εκπροσωπούν το 67,5% περίπου του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας, έναντι τιμήματος που ανέρχεται σε 1,53 Ευρώ ανά μετοχή.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό τις ακόλουθες αιρέσεις: (α) την προηγούμενη έγκριση της συναλλαγής από τις Επιτροπές Ανταγωνισμού της Ουκρανίας και της Τουρκίας, (β) την προηγούμενη έγκριση της συναλλαγής από πιστωτικά ιδρύματα που έχουν χορηγήσει δάνεια σε εταιρίες του Ομίλου Εurodrip, (όπου αυτό απαιτείται), (γ) την παράδοση μετοχών ελεύθερες βαρών κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, καθώς και συνήθεις σε παρόμοιες συναλλαγές αιρέσεις, όπως η μη παράβαση ουσιωδών εγγυοδοτικών δηλώσεων ή υποχρεώσεων και η μη επέλευση ουσιώδους δυσμενούς μεταβολής.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Waarmenk Holding Limited θα έχει την υποχρέωση να προβεί σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρίας Eurodrip A.B.E.Γ.Ε., σύμφωνα με την εφαρμοστέα νομοθεσία.

Η εταιρία πληροφορήθηκε επίσης ότι κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου θα υποδειχθεί από την Waarmenk Holding Limited, ενώ ο Μιχάλης Παναγής θα παραμείνει Διευθύνων Σύμβουλος, εξακολουθώντας να ηγείται της έμπειρης διευθυντικής ομάδας της εταιρίας". 

Η ανακοίνωση της Global Finance

Σε συμφωνία για την πώληση του ποσοστού 56,49% που κατέχει στην, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Εurodrip Α.Β.Ε.Γ.Ε. κατέληξε η Aquanova International Holdings B.V., η οποία ελέγχεται από το επενδυτικό fund Global Capital Investors II, με αποκλειστικό επενδυτικό σύμβουλο τη Global Finance.

Σύμφωνα με το σχετικό συμφωνητικό, εταιρία ελεγχόμενη από το fund Paine & Partners Capital Fund III, ύψους $ 1,2 δις, που επικεντρώνεται σε επενδύσεις στον τομέα τροφίμων και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, συμφώνησε να αποκτήσει το ποσοστό συμμετοχής της Aquanova International Holdings B.V. στην Eurodrip Α.Β.Ε.Γ.Ε., έναντι τιμήματος € 1,53 ανά μετοχή.

Η προσφερόμενη τιμή αντιπροσωπεύει premium ύψους 28,5% έναντι της τιμής κλεισίματος της Παρασκευής 05/10 και premium ύψους άνω του 67% έναντι της τιμής του μέσου όρου του τελευταίου εξαμήνου.

Η αγοράστρια εταιρία συμφώνησε συγχρόνως την αγορά επιπλέον ποσοστού 11,04 % που κατέχει έτερος μέτοχος στην Eurodrip Α.Β.Ε.Γ.Ε., έναντι του ίδιου τιμήματος ανά μετοχή.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την έγκριση επιτροπών ανταγωνισμού στο εξωτερικό καθώς και την πλήρωση, συνήθων σε παρόμοιες συναλλαγές, αιρέσεων.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η αγοράστρια εταιρία έχει την υποχρέωση να προβεί σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρίας Eurodrip A.B.E.Γ.Ε.

Η συνολική αξία της συναλλαγής προσδιορίζεται σε € 68 εκατ. περίπου.
H νέα δίοικηση της εταιρίας, υπό την Paine & Partners, σκοπεύει να διατηρήσει το επιτυχημένο management της εταιρίας υπό το Διευθύνοντα Σύμβουλο Μιχάλη Παναγή.

Η Eurodrip A.B.E.Γ.Ε., κατασκευάζει ολοκληρωμένες εφαρμογές στον τομέα της στάγδην άρδευσης, οι οποίες δίνουν την δυνατότητα στους αγρότες να μεγιστοποιούν την απόδοση της καλλιέργειας, χρησιμοποιώντας πιο αποτελεσματικά περιορισμένες πηγές νερού.

Τα ευέλικτα συστήματα στάγδην άρδευσης της εταιρίας είναι προσαρμοσμένες σε ένα ευρύ φάσμα τοπογραφικών, κλιματικών, εδαφικών και υδρολογικών συνθηκών. Η εταιρία, υπό την καθοδήγηση της Global Finance από τα τέλη του 2005 , κατάφερε να υπερδιπλασίασει τον τζίρο της στα € 84 εκ και να 6πλασιάσει περίπου τα κέρδη πρό τόκων φόρων και αποσβέσεων ξεπερνόντας τα € 12 εκατ. (με βάση τα στοιχεία του δωδεκαμήνου που έληξε στις 30/06/12), αυξάνοντας σημαντικά το βαθμό εξωστρεφείας της.

Ο Όμιλος Eurodrip έχει αυτή τη στιγμή εμπορική παρουσία σε άνω των 70 χωρών παγκοσμίως, με λειτουργικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, καθώς και σε ΗΠΑ, Τουρκία, Αίγυπτο, Ιορδανία, Περού και Μεξικό (μέσω θυγατρικών εταιριών), απασχολεί άνω των 500 σε όλο τον κόσμο και λογίζεται στις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο της παγκοσμίως.

Η Paine & Partners LLC, προσφέρει επενδυτικά κεφάλαια για εξαγορές, ιδιωτικές τοποθετήσεις και προγράμματα επέκτασης και ανάπτυξης εταιριών, με επίκεντρο τις επενδύσεις στο χώρο της αγροτικής παραγωγής και της διατροφικής αλυσίδας παγκοσμίως. Η εταιρία προβαίνει σε επενδύσεις αυτό το διάστημα μέσω του – ύψους $ 1,2 δις – επενδυτικού fund, Paine & Partners Capital Fund III, L.P. και συνδεδεμένων εταιριών.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v