Προσφυγή στο ΣτΕ από τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΕΤΤ

Ο Ν. Παπαουλάκης φέρεται να εκτιμά, χωρίς να το επισημαίνει ρητά, η απόλυση του αποτελεί έμμεση πολιτική εκδικητική ενέργεια της κυβέρνησης.

Προσφυγή στο ΣτΕ από τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΕΤΤ

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Νικόλαος Παπαουλάκης ζητώντας την ακύρωση της απόλυσής του, από τη θέση του αντιπρόεδρου της Εθνικής Επιτροπής Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Ο κ. Παπαουλάκης απετέλεσε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης τον περασμένο Οκτώβριο, λόγω της συμμετοχής του σε συνάντηση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας με τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών, κ.λπ., λειτουργώντας ως δήθεν σύμβουλος της βουλευτού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, όπως του καταλογίστηκε.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην προσφυγή του, χωρίς ωστόσο να το επισημαίνει ρητά, η απόλυση του αποτελεί έμμεση πολιτική εκδικητική ενέργεια της κυβέρνησης.

Ο Ν. Παπαουλάκης είναι διδάκτωρ μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και το 2009 διορίστηκε ως μέλος της ΕΕΤΤ και εν συνεχεία αναβαθμίστηκε το 2013 σε αντιπρόεδρο, ενώ για διάστημα 1,5 έτους άσκησε καθήκοντα προέδρου (λόγω μη καλύψεως της θέσης του προέδρου).

Το Φθινόπωρο του 2017 του ζητήθηκε από τη Ν.Δ. να συμμετέχει σε συζήτηση στα γραφεία του κόμματος για τη μετάβαση του ραδιοφώνου από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή. Πράγματι στο αίτημα ανταποκρίθηκε και παραβρέθηκε στη συνάντηση αυτή, όπως είχε κάνει και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν όταν κλήθηκε από άλλους φορείς (εκτός Ν.Δ.).

Όπως αναφέρει στην αίτησή του, μετά την επίμαχη συνάντηση δέχθηκε επίθεση από μερίδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου, από την οποία διασύρθηκε δημόσια, καθώς εμφανίστηκε ως έμμισθος σύμβουλος της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, ως εντεταλμένος σύμβουλος του Σαμαρά, κ.λπ.

Το θέμα τέθηκε στην Ολομέλεια της ΕΕΤΤ η οποία με πλειοψηφία ψήφων 6 υπέρ και μιας κατά, αποφάσισε ότι δεν έχει διαπράξει πειθαρχικό παράπτωμα ο Νικόλαος Παπαουλάκης. Παρ΄ όλα αυτά, από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο με ψήφους 3-2 του επέβαλε την ποινή της οριστικής παύσης, με το σκεπτικό ότι έχει παραβιάσει την αρχή της αμεροληψίας που διέπει τη λειτουργία της ΕΕΤΤ.

Στη μειοψηφία ήταν και η πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου, σύμβουλος Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα, η οποία μαζί με το μέλος Γιώργο Δελλή, υποστήριξαν ότι η προσήκουσα ποινή είναι αυτή της επίπληξης.

Υποστηρίζει ότι εσφαλμένα η απόφαση της απόλυσης υπέλαβε ότι επλήγη το κύρος της ΕΕΤΤ και ότι παραβιάζεται η αρχή της αμεροληψίας, λόγω της συγκεκριμένης συμπεριφοράς του κ. Παπαουλάκη. Και αυτό γιατί παραβλέφθηκε ότι η δημοσιότητα που ακολούθησε από την συμμετοχή του στην επίμαχη συνάντηση στα γραφεία της Ν.Δ. (9.10.2017) δεν προσέβαλε το κύρος της ΕΕΤΤ, καθώς εκτός από το φιλοκυβερνητικό Τύπο, κανένας άλλος δεν ασχολήθηκε με το περιστατικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v