Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Οχι» στους πρώην μετόχους του ΟΑΣΘ από το ΣτΕ

Δεν συντρέχουν οι προυποθέσεις για χορήγηση αναστολής στην διαδικασία εκκαθάρισης εν λειτουργία του ΟΑΣΘ, αποφάνθηκαν οι σύμβουλοι Επικρατείας. Τι είπαν για την οικονομική ζημιά που επικαλούνται οι πρώην μέτοχοι.

«Οχι» στους πρώην μετόχους του ΟΑΣΘ από το ΣτΕ

Ξεκινά και πάλι η διαδικασία της εκκαθάρισης εν λειτουργία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) καθώς το τμήμα αναστολών του ΣτΕ που συνεδρίασε σε σχηματισμό Ολομέλειας απέρριψε (45-46/2017 αποφάσεις) τις αιτήσεις επτά πρώην μετόχων του ΟΑΣΘ που ζητούν να ανασταλεί προσωρινά η υπουργική απόφαση και ο νόμος 4482/2017 αναφορικά με "το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις αστικές συγκοινωνίες στην περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης".

Όπως έκριναν οι σύμβουλοι Επικρατείας , δεν συντρέχουν οι προυποθέσεις για χορήγηση αναστολής , ενώ ως προς την οικονομική ζημιά που επικαλούνται οι πρώην μέτοχοι, έκριναν ότι αρμόδια είναι τα πολιτικά δικαστήρια και όχι το ΣτΕ.

Το περασμένο καλοκαίρι 399 πρώην μέτοχοι του ΟΑΣΘ, μεταξύ αυτών ο πρώην πρόεδρος του οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης και άλλα τρία άτομα του πρώην Δ.Σ. , κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής, αίτηση αναστολής και αίτηση ακύρωσης της απόφασης του υπουργού Οικονομικών, αλλά και του νόμου 4482/2017, με την οποία μεταξύ άλλων εξαγοράζεται ο ΟΑΣΘ και τίθεται σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Ο προεδρεύων του θερινού Τμήματος Διακοπών του Συμβουλίου της Επικρατείας, αντιπρόεδρος Ιωάννης Γράβαρης, με διαταγή του «πάγωσε» προσωρινά τη διαδικασία εκκαθάρισης του Οργανισμού όπως ορίζει το άρθρο 25 του σχετικού νόμου 4482/2017 και τη μεταβίβαση των μετοχών του στη νέα εταιρεία που συστάθηκε.

Εν τω μεταξύ μεθαύριο, θα συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ η αίτηση των 399 πρώην μετόχων οι οποίοι ζητούν να ακυρωθεί, ως αντισυνταγματική, αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΣΑ) και ως παράνομη, τόσο η επίμαχη υπουργική απόφαση, όσο και ο ίδιος νόμος 4482/2017.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v