Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρέτσου: Να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας

Οι ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, τόνισε η επίτροπος πολιτικής συνοχής. «Κλειδί» για την ανάπτυξη η γνώση και η καινοτομία. Ρ. Δούρου: Νέα πορεία για την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην περιφέρεια.

Κρέτσου: Να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας

Την ανάγκη αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας προέταξε σήμερα από το βήμα συνεδρίου που διοργάνωσε η περιφέρεια Αττικής, η επίτροπος πολιτικής συνοχής Κορίνα Κρέτσου (φωτ.).

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει το παραγωγικό πρότυπο της χώρας, ώστε η ελληνική οικονομία να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της. Μάλιστα σημείωσε, και προφανώς απευθυνόμενη στον παριστάμενο υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, «να βοηθήσετε τις επιχειρήσεις να είναι πιο ανταγωνιστικές σε σχέση με τους παγκόσμιους ανταγωνιστές τους».

Αναφερόμενη στον ρόλο της «Έξυπνης Εξειδίκευσης», σημείωσε ότι πλέον το «κλειδί» για την ανάπτυξη είναι η γνώση και η καινοτομία και γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να υπάρξει μια ευρύτερη κινητοποίηση του ιδιωτικού, του δημόσιου και του ερευνητικού τομέα της χώρας. «Μιλήστε μεταξύ σας κι εμείς θα είμαστε μαζί σας και θα σας βοηθήσουμε. Θα πρέπει να αλλάξει το οικονομικό μοντέλο της χώρας. Είναι στο χέρι σας», κατέληξε η κυρία Κρέτσου.

Από την πλευρά της, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σημείωσε ότι η σημερινή εκδήλωση που φέρει τον τίτλο «Η Αττική επιχειρεί» σηματοδοτεί μια νέα πορεία για την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην περιφέρεια. Η ανάπτυξη αυτή θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης και θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα.

Η ίδια αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας οικοσυστημάτων υποβοήθησης των επιχειρήσεων και σημείωσε πως σε συνεργασία με φορείς όπως το ΕΒΕΑ και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, το Enterprise Greece κ.ο.κ., θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα για την ανάδειξη της Αττικής σε πόλο ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v