Πέντε κατασκευαστικές «χτυπούν» έργο στον Αστέρα

Καταθέτουν προσφορές για την πρώτη φάση αναβάθμισης του Αστέρα Βουλιαγμένης. Κοντά στα 100 εκατ. υπολογίζεται το κόστος. Σε δεύτερο διαγωνισμό ο κατασκευαστής των 13 πολυτελών κατοικιών.

Πέντε κατασκευαστικές «χτυπούν» έργο στον Αστέρα

Την επόμενη εβδομάδα θα καταρτίσουν οι νέοι ιδιοκτήτες του Αστέρα Βουλιαγμένης, η Apollo Investment, τη short list με τους 2-3 εργολάβους που θα συμμετάσχουν στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης για την αναβάθμιση των υφιστάμενων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, με στόχο να επιλεγεί ο ανάδοχος μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Χθες είχαν προσκληθεί να καταθέσουν προσφορά πέντε ελληνικοί κατασκευαστικοί όμιλοι και συγκεκριμένα οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, J&P ΑΒΑΞ, Intrakat και Δομοτεχνική. Οι ιδιοκτήτες του Αστέρα Βουλιαγμένης δεν είχαν ανακοινώσει προϋπολογισμό του έργου, αλλά τις εργασίες που πρέπει να υλοποιηθούν, με στόχο να είναι έτοιμο το τουριστικό συγκρότημα για τη διοργάνωση των Ποσειδωνίων του 2018. Στελέχη κατασκευαστικών ομίλων εκτιμούσαν πως το κόστος των εργασιών αναβάθμισης, όπως περιγράφονται στα σχετικά τεύχη, κινείται μεταξύ 80 και 100 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για την πρώτη φάση των εργασιών αναβάθμισης καθώς μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει η διαδικασία για την επιλογή του αναδόχου που θα αναλάβει τη δεύτερη φάση.

Στο πλαίσιο της ίδιας σύμβασης, ο κατασκευαστής που θα επιλεγεί εντός των ημερών θα αναλάβει και την κατεδάφιση του κλειστού εδώ και πολλά χρόνια ξενοδοχείου «Αφροδίτη». Στο δεύτερο στάδιο περιλαμβάνεται η κατασκευή των 13 πολυτελών κατοικιών που προβλέπει το σχέδιο αναβάθμισης του τουριστικού συγκροτήματος.

Η συνολική επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης, όπως είχαν ανακοινώσει οι επενδυτές προ μηνών, θα προσεγγίσει τα 600 εκατ. ευρώ.

Με δεδομένη την ανομβρία στον τομέα των δημόσιων έργων, οι μεγάλες τεχνικές εταιρείες αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη για την εργολαβία του Αστέρα. Σημειώνεται πως για τη χρηματοδότηση της επένδυσης, το αραβοτουρκικό σχήμα της Apollo έχει συμφωνήσει για δάνειο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v