Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Μύλος» στο ΤΑΙΠΕΔ με το νέο επικεφαλής

Την τοποθέτηση του Αγγελου Βλάχου στη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων προωθεί άμεσα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αντιδράσεις εντός του ΤΑΙΠΕΔ.

«Μύλος» στο ΤΑΙΠΕΔ με το νέο επικεφαλής

Νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο θέλει να τοποθετήσει στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) μέχρι την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Για τη θέση προωθεί, μάλιστα, το σημερινό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ Αγγελο Βλάχο. Η απόφαση του κ. Τσακαλώτου προκαλεί ήδη αναταράξεις στο εσωτερικό του Ταμείου, λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση του πρώην προέδρου Στέργιου Πιτσιόρλα, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του υφυπουργού Οικονομίας.

Ο κ. Βλάχος είχε έρθει στην επικαιρότητα προ ημερών επειδή είχε θέσει -σε προηγούμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου- σειρά ερωτημάτων για το καθεστώς λειτουργίας του ταμείου. Σε επόμενη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη, είχε αποφασιστεί να τοποθετηθεί, με βάση τις προβλέψεις του αρχικού νόμου για το ΤΑΙΠΕΔ, προσωρινά στη θέση του προέδρου ο διευθύνων σύμβουλος Αντώνης Λεούσης

Τώρα ο κ. Τσακαλώτος επανέρχεται και σύμφωνα με πληροφορίες ζητεί να συνεδριάσει εντός της εβδομάδας εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, προκειμένου να εκλέξει στη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου τον κ. Βλάχο. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως ο κ. Λεούσης, ο οποίος είχε πάντως δεύτερο ρόλο κατά την περίοδο Πιτσιόρλα, υποβαθμίζεται σε απλό μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Το τρίτο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ταμείου είναι η εντεταλμένη σύμβουλος Ευαγγελία Τσιτσογιαννοπούλου. Υπενθυμίζεται πως το Δ.Σ. είναι πενταμελές, αλλά πλέον έχουν μείνει μόνο τρία μέλη. Αρκετοί προέβλεπαν πως η ανανέωση του Δ.Σ. θα γίνει με βάση το νέο νόμο για το υπερταμείο, "θυγατρική" του οποίου είναι το ΤΑΙΠΕΔ.

Οσοι, πάντως, αντιδρούν στις επιλογές του ΥΠΟΙΚ παρομοιάζουν την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο ΤΑΙΠΕΔ με όσα συμβαίνουν με τις διοικήσεις των τραπεζών. Οπως επισημαίνουν, η πολυήμερη αναστάτωση σε μια περίοδο που κρίνονται κρίσιμες ιδιωτικοποιήσεις ή επιχειρείται η τήρηση χρονοδιαγραμμάτων, δεν αποτελεί και το καλύτερο σήμα προς τους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v