Το «από ώρα σε ώρα ο ανασχηματισμός» συμπλήρωσε ήδη...17ωρο, με όλες τις πληροφορίες να μιλούν για εμπλοκές που δεν απελευθερώνουν τις οριστικές αποφάσεις.
Μείζονος ενδοκυβερνητικής σημασίας εμπλοκή θεωρείται η «τύχη» του Νίκου Φίλη, ο οποίος σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν δέχτηκε μετακίνηση σε άλλα υπουργεία που του προτάθηκαν και η πιθανότερη εκδοχή είναι να παραμείνει εκτός κυβέρνησης.
Επ' αυτού, υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις στο εσωτερικό και της κυβέρνησης και του κόμματος, καθώς μία τέτοια εξέλιξη θεωρείται «άτακτη υποχώρηση» στην Εκκλησία.
Για το νέο υπουργείο Ναυτιλίας-Μεταφορών ακούγεται έντονα, πλέον, το όνομα του Παναγιώτη Κουρουμπλή και για το Μεταναστευτικής Πολιτικής του Νίκου Ξυδάκη, ενώ η τελευταία εξέλιξη θέλει τον Γιώργο Κατρούγκαλο να μετακινείται στο ΥΠΕΞ ως υφυπουργός.
Με ερωτηματικό παραμένει το Ενέργειας, για το οποίο ακούγεται το όνομα του Γιώργου Σταθάκη, με τον Πάνο Σκουρλέτη να οδεύει προς το Εσωτερικών.
Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον Νίκο Παππά να παραμένει στο Μαξίμου διατηρώντας τα μέσα ενημέρωσης και αναλαμβάνοντας, επιπλέον, το αντικείμενο της ψηφιακής πολιτικής – το υπουργείο που συμβολίζει την «νέα εποχή» κατά τις χθεσινές διαρροές.
Η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου πηγαινοέρχεται ανάμεσα στον Δημήτρη Τζανακόπουλο και στον Σωκράτη Φάμελλο (με επικρατέστερο τον πρώτο). Για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου εμφανίζεται επικρατέστερος ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, αν και ακούστηκε και το όνομα του Δημήτρη Λιάκο.
Στις πληροφορίες της τελευταίας στιγμής ανήκει η μετακίνηση είτε του Σταύρου Κοντονή είτε του Φώτη Κουβέλη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, και η αναβάθμιση του Αλέξη Χαρίτση στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Παράλληλα, συζητείται είσοδος του Στέργιου Πιτσιόρλα στη θέση του υφυπουργού Ανάπτυξης.
Από τα μέχρι στιγμής ονόματα απουσιάζει το στοιχείο της διεύρυνσης.