Σε έντονα φορτισμένο κλίμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.
Επί του παρόντος, η πλειοψηφία των δικαστών του ανωτάτου δικαστηρίου φαίνεται να τάσσεται υπέρ της αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά, ωστόσο μέχρι την ψηφοφορία όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.
Βασικό σημείο επιχειρηματολογίας των ανώτατων δικαστικών που τίθενται υπέρ της αντισυνταγματικότητας του νόμου είναι οι αρμοδιότητες του ΕΣΡ.
Ωστόσο και σε αυτό το "μπλοκ" υπάρχουν δύο τάσεις. Σύμφωνα με κάποιους δικαστές ο νόμος πρέπει να κριθεί αντισυνταγματικός και το δικαστήριο να δώσει προθεσμία λίγων μηνών προκειμένου να συγκροτηθεί το ΕΣΡ το οποίο στο εξής θα είναι αρμόδιο να ρυθμίζει τα τεκταινόμενα στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Επιπλέον το ΕΣΡ θα κληθεί να διαχειριστεί τον "νόμο Παππά' και να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις.
Υπάρχει ωστόσο και μια μερίδα δικαστών που υποστηρίζουν ότι η αντισυνταγματικότητα του νόμου θα πρέπει να ακυρώσει απολύτως τον νόμο Παππά και συνεπώς και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.
Αν δοθεί προθεσμία και δυνατότητα διορθωτικών κινήσεων, τότε οι άδειες που έχουν δοθεί δεν ακυρώνονται με τη μία, και το ΕΣΡ θα κληθεί να αποφανθεί για θέματα όπως ο αριθμός των αδειών και πολλά άλλα.
Αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος χωρίς να υπάρξουν ευχέρειες διορθωτικών κινήσεων, τότε τίποτα δεν ισχύει απ΄όσα η διαγωνιστική διαδικασία έχει προκαλέσει και όλα θα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή.