MNI: Κίνδυνος να μετατεθεί το θέμα του χρέους μετά τις γερμανικές κάλπες

Η χρονομετάθεση της ρύθμισης του θέματος του χρέους θα αναγκάσει το ΔΝΤ να παραμείνει σε ρόλο τεχνικού συμβούλου, καθώς την έχει θέσει ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή του σε ελληνικό πρόγραμμα.

MNI: Κίνδυνος να μετατεθεί το θέμα του χρέους μετά τις γερμανικές κάλπες

Τον κίνδυνο να οδηγηθεί η συζήτηση για το ελληνικό χρέος μετά τις γερμανικές εκλογές, οι οποίες θα γίνουν το φθινόπωρο του 2017, μεταφέρουν στο ΜΝΙ στελέχη του ΔΝΤ που μετέχουν στις σχετικές διαπραγματεύσεις.

Επισήμως, όπως γράφει το πρακτορείο, το ΔΝΤ αναμένεται να ολοκληρώσει την ανάλυση για το ελληνικό χρέος (DSA) τον Οκτώβριο, στηριγμένο σε στοιχεία που είναι περισσότερο απαισιόδοξα από αυτά της ευρωπαϊκής πλευράς. Με βάση τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο Eurogroup του Μαΐου, θα πρέπει έως το τέλος του χρόνου να αποφασίσει το εάν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Για να υπάρξει όμως συμφωνία με την ευρωπαϊκή πλευρά, θα πρέπει να συμφωνήσουν τα δύο μέρη στην ανάλυση για το χρέος και τα επόμενα βήματα για να καταστεί βιώσιμο.

Μπορεί το ΔΝΤ να παραμείνει ως τεχνικός σύμβουλος μέχρι και μετά τις εκλογές στη Γερμανία, διατηρώντας το υφιστάμενο status quo, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v