Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενεργοποιείται το Σεπτέμβριο ο νέος Αναπτυξιακός

Προκηρύσσονται τα πρώτα τέσσερα καθεστώτα ενισχύσεων. Προωθούνται 800 επενδυτικά σχέδια παλαιών νόμων. Διαπραγμάτευση με τους δανειστές για την αναμόρφωση του νόμου Δένδια για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια.

Ενεργοποιείται το Σεπτέμβριο ο νέος Αναπτυξιακός

Υπό διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, βρίσκεται το σχέδιο αναμόρφωσης του νόμου Δένδια που αφορά την εξωδικαστική διευθέτηση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι ο ακριβής χρόνος ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων και συνεπώς κατάθεσης του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Επίσης, υπό προχωρημένες διαπραγματεύσεις, τελεί και η σύσταση του Αναπτυξιακού Ταμείου, σημείωσε ο υπουργός.

Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με τον υπουργό, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα παρουσιαστεί το νέο σχέδιο για την απλοποίηση των αδειοδοτήσεων ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, καθώς η αναθεώρηση πλαισίου για τις στρατηγικές επενδύσεις.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η συμπλήρωση της δευτερογενούς νομοθεσίας (υπουργικές αποφάσεις) για την ενεργοποίηση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου. Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, ο νέος Αναπτυξιακός θα ενεργοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με την προκήρυξη τεσσάρων εκ των οκτώ καθεστώτων ενίσχυσης.

Συγκεκριμένα θα προκηρυχθούν τα καθεστώτα:

• Γενικής Επιχειρηματικότητας.

• Μηχανολογικού Εξοπλισμού.

• Νέες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

• Επενδύσεις Μείζονος Σημασίας.

Επίσης, στο επόμενο τετράμηνο, ανακοίνωσε ο κ. Σταθάκης θα δρομολογηθεί η ολοκλήρωση 800 επενδύσεων που έχουν υπαχθεί στους προηγούμενους νόμους. Προτεραιότητα θα δοθεί στα συγχρηματοδοτούμενα επενδυτικά σχέδια, σε επενδύσεις νησιωτικών περιοχών, αλλά και σε έργα παραγωγής κα εξοικονόμησης ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v