Λαγκάρντ: Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο

Το ΔΝΤ μπορεί να συμμετάσχει στηρίζοντας το πρόγραμμα, μόνο εφόσον βεβαιωθεί προηγουμένως ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο, υπογράμμισε η διευθύντρια του ΔΝΤ. Η Βρετανία έχει επωφεληθεί από τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λαγκάρντ: Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο

Το χρέος της Ελλάδας στα επίπεδα που βρίσκεται σήμερα δεν είναι βιώσιμο, υποστήριξε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, σε ομιλία της στη Βιέννη πριν από λίγο.

Η ίδια επανέλαβε την πάγια θέση του Ταμείου για τις προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύουν προκειμένου να συμμετάσχει και χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «το ΔΝΤ μπορεί να συμμετάσχει στηρίζοντας το πρόγραμμα, μόνο εφόσον βεβαιωθεί προηγουμένως ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο».

Επίσης, η ίδια διαβεβαίωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι στόχος του ΔΝΤ είναι η επιστροφή της Ελλάδας στη χρηματοοικονομική σταθερότητα, προκειμένου η χώρα να μπορεί πλέον να χρηματοδοτεί μόνη της τις δανειακές της ανάγκες.

Η ΕΕ ενίσχυσε τη βρετανική οικονομία

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρθηκε την Παρασκευή με ομιλία της στο κρίσιμο βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, επισημαίνοντας τις οικονομικές συνέπειες που θα έχει για τη Βρετανία η έξοδός της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Έχουμε ήδη δηλώσει ότι οι οικονομικοί κίνδυνοι από την αποχώρηση είναι σταθερά καθοδικοί. Υπάρχουν, κατά την άποψή μου, σαφή επιχειρήματα για το πώς το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επωφεληθεί -και θα συνεχίσει να επωφελείται- από τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση», επισημαίνει η κυρία Λαγκάρντ και προσθέτει:

«Πάντα θαύμαζα το Ηνωμένο Βασίλειο για το ανοιχτό πνεύμα προς άλλες εθνικότητες και ξένες κουλτούρες και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η συμπεριφορά αυτή έχει αλλάξει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Η συμμετοχή στην Ε.Ε. έχει κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο μια πιο πλούσια οικονομία, αλλά επίσης και πιο διαφοροποιημένη, πιο συναρπαστική και πιο δημιουργική χώρα. Όπως και σε άλλες χώρες, υπάρχουν άνθρωποι που δυσκολεύονται σε αυτό το νέο περιβάλλον, αλλά για την πλειοψηφία των πολιτών αυτό έχει υπάρξει μια μεγάλη ιστορία επιτυχίας», προσθέτει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v