Tο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του κυβερνητικού σχεδίου για τον ΑΔΜΗΕ, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, με τους εκπροσώπους των Θεσμών.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε ένα στενό χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το οποίο το αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου θα πρέπει να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση που θα καλύπτει θεσμικά το νέο ιδιοκτησιακό σχήμα του ΑΔΜΗΕ, δηλαδή 51% Δημόσιο και 49% σε ιδιώτες (στρατηγικό επενδυτή και Χρηματιστήριο).
Αναφορικά με την αποζημίωση της ΔΕΗ για τη μεταβίβαση του περιουσιακού της στοιχείου δεν δόθηκαν ιδιαίτερες λεπτομέρειες, αν και δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι η τιμή πώλησης των μετοχών θα προσδιοριστεί με βάση το τίμημα που θα προκύψει από το διαγωνισμό για την πώληση του 20 ή 29% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή.
Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση του ποσοστού αυτού, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν θα δημοσιευτεί τον προσεχή Ιούνιο, ενώ τον Οκτώβριο θα συνταχθεί η έκθεση προόδου για την εξέλιξη της διαδικασίας. Αυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, αν και κάτι τέτοιο θεωρείται ανέφικτο.
Σε ό,τι αφορά στις δημοπρασίες τύπου ΝΟΜΕ, μέσω των οποίων η Ελλάδα δεσμεύτηκε ότι θα ανοίξει η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι ο μηχανισμός αυτό θα ισχύσει για ένα έτος. Επίσης σημαντικές λεπτομέρειες, όπως η τιμή εκκίνησης, θα προκύψουν μετά από εισήγηση της ΡΑΕ, η οποία θα κάνει τις σχετικές εισηγήσεις στο Υπουργείο προκειμένου να εκδοθούν υπουργικές αποφάσεις.
Τέλος να σημειωθεί ότι δεν έγινε συζήτηση για θέματα ιδιωτικοποιήσεων άλλων ενεργειακών εταιρειών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε συναντήσεις με τον) Roberto Potti, επικεφαλής της ιταλικής Edison (θυγατρικής της γαλλικής EDF), η οποία ως γνωστόν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει μαζί με τη ΔΕΗ, σε μικτό σχήμα εκμετάλλευσης λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων (Αμύνταιο, Μελίτη).
Σύμφωνα τέλος με πηγές του υπουργείου, ενδιαφέρον για συμμετοχή στο σχήμα αυτό, έχουν εκφράσει αμερικανικές και ρωσικές εταιρείες.