Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Μικρότερη η ύφεση σε σχέση με τις προβλέψεις ΕΕ-ΟΟΣΑ

Ηπιότερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΟΟΣΑ αναμένεται να αποδειχθεί η ύφεση για το σύνολο του 2015, τονίζει η Eurobank στην τακτική της έκδοση 7 ημέρες Οικονομία.

Eurobank: Μικρότερη η ύφεση σε σχέση με τις προβλέψεις ΕΕ-ΟΟΣΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ) και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) αναθεώρησαν επί τα χείρω τις εκτιμήσεις τους για το ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας το 2015 και το 2016.

Για το 2017 οι δύο οργανισμοί αναμένουν αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 2,7% και 2,1% αντίστοιχα, σημειώνει η Eurobank στην έκδοση 7 Ημέρες Οικονομία.

Οπως επισημαίνει η τράπεζα, σύμφωνα με τις μακροοικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) η ελληνική οικονομία το 2016 θα συμπληρώσει οκτώ χρόνια ύφεσης, ήτοι αρνητικών ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης, τα τελευταία εννέα έτη. Πιο αναλυτικά για το 2015 υπάρχει ταύτιση των εκτιμήσεων των δύο οργανισμών για ύφεση -1,4%. Για το 2016 η ΕΕ προβλέπει μείωση -1,3% του πραγματικού ΑΕΠ ενώ η εκτίμηση του ΟΟΣΑ αποκλίνει οριακά στο -1,2%. Τέλος, για το 2017 οι δύο οργανισμοί αναμένουν θετικό ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης της τάξης του 2,7% και 2,1% αντίστοιχα.

Αξίζει να αναφερεθεί πως με βάση τη δημοσίευση των εθνικών λογαριασμών του 3ου τριμήνου 2015 (ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης -0,5% και -0,4% σε όρους τριμηνιαίας και ετήσιας μεταβολής αντίστοιχα) η ύφεση για το σύνολο του έτους αναμένεται να αποδειχτεί ηπιότερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΟΟΣΑ, τονίζει η Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v