Είχε η Κατερίνα Σαββαΐδου «σχέση» (δικηγορική) με την εταιρεία Gennet, ο επανέλεγχος της οποίας είναι η αφορμή για την ποινική δίωξη σε βάρος της; Χθεσινές διαρροές στους δικαστικούς συντάκτες έφεραν τον νυν βουλευτή του Ποταμιού και τέως ΓΓΔΕ Χ. Θεοχάρη να αφήνει ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο κατά την ακρόασή του από τους εισαγγελείς. Επισήμως, ο ίδιος δεν κάνει καμία σχετική δήλωση.
Συνεργάτες της Κ. Σαββαΐδου από την πλευρά τους διαψεύδουν κατηγορηματικά. Το ίδιο έκανε και η Gennet, η οποία με ανακοίνωσή της σήμερα «δηλώνει υπεύθυνα για πολλοστή φορά και κατηγορηματικά ότι η εταιρεία μας ουδέποτε έχει αναπτύξει την οποιαδήποτε επαγγελματική ή άλλου τύπου σχέση με την τέως Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων».
Η Gennet όμως κάνει ένα βήμα παραπέρα. Απαντώντας σε δημοσίευμα το οποίο επικαλείται μαρτυρία υπαλλήλου, σύμφωνα με την οποία ο επανέλεγχος διατάχθηκε από την κ. Σαββαΐδου χωρίς να έχει υποβληθεί καν νέο αίτημα από την εταιρεία, αλλά στη βάση αιτήματος από το 2003, η εταιρεία βάζει στο κάδρο και τον κ. Θεοχάρη.
«Το δημοσίευμα επικαλείται μαρτυρία της υπαλλήλου Ι.Μ., μέσα από την οποία "καταγγέλλεται ότι ο επανέλεγχος διατάχθηκε, χωρίς καν να υποβάλει σχετική αίτηση η εταιρεία μας, αλλά με αίτηση του 2003". Ο επανέλεγχος διατάχθηκε για πρώτη φορά στις 16.01.2014, μετά από σχετική μας Αίτηση βάσει του Νόμου, από τον πρώην Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη, ο οποίος είχε ζητήσει τη διερεύνηση της υπόθεσης, αναθέτοντάς την με υπογραφή του στην τότε Οικονομική Επιθεώρηση Αθηνών, με στόχο να πραγματοποιηθεί έως τις 30/6/2014 (Αρ. πρωτ.: ΔΕΥ 1011214 ΕΞ 2013/Α'5707/σΚ/Φ.10381).
Μετά από λίγους μήνες, η Διεύθυνση αυτή διαλύθηκε, ο κ. Θεοχάρης αποχώρησε και ο Φάκελος επεστράφη στη ΓΓΔΕ. Επαναλαμβάνουμε και σε αυτό το σημείο, για πολλοστή φορά, ότι ο διαταχθείς επανέλεγχος δρομολογήθηκε νομιμότατα, εξαιτίας του πλήθους των αδιάσειστων ΝΕΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ στοιχείων που προσκομίστηκαν σε ανακριτές και εισαγγελείς, μετά από συνεχή μας αιτήματα και όχι με βάση το αρχικό μας αίτημα όπως ψευδώς αναφέρεται.
Τα εν λόγω στοιχεία αγνοούνταν προκλητικά και κατ' εξακολούθηση από συγκεκριμένους δημόσιους λειτουργούς», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.
Τέλος, στην ανακοίνωση της Gennet επισημαίνεται ότι «στην εταιρεία ΚΑΠΝΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΠΕ, άμεσα εμπλεκόμενη εταιρεία στην υπόθεση, ουδέποτε έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα ο οποιοσδήποτε έλεγχος, γεγονός που αποδεικνύεται από τον διαταχθέντα έλεγχο. Τα πεπραγμένα της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν γνωστό στους δημόσιους αυτούς λειτουργούς που τάχα φρόντιζαν για το δημόσιο συμφέρον, ότι επρόκειτο να παραγραφούν στις 31-12-2015. Παρά ταύτα, για κάποιους λόγους που θα πρέπει να διερευνήσει η Δικαιοσύνη, αρνούνταν να πράξουν τα αυτονόητα και είναι οι ίδιοι που ακόμη και σήμερα αγωνίζονται λυσσαλέα προκειμένου να διακοπεί ο έλεγχος και να παραμείνει η υπόθεση στο σκοτάδι».
Η τελευταία αυτή αναφορά της εταιρείας περιέχει σαφείς υπαινιγμούς για επιχείρηση συγκάλυψης μέσω της ακύρωσης (αμφίβολο αν μπορεί να γίνει) του επανελέγχου.