Την παραπομπή του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, τριών πρώην διευθυντών εξοπλισμών αλλά και 14 αξιωματούχων για την προμήθεια του εξοπλιστικού προγράμματος "Ηλεκτρονικός Πόλεμος" ζητεί η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη.Τον τελικό λόγο θα έχει το δικαστικό συμβούλιο, ωστόσο το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του επιχειρηματία κ. Θωμά Λιακουνάκου και των συγκατηγορουμένων του είναι " βαρύ". Μεταξύ των κατηγορουμένων στην υπόθεση είναι οι πρώην διευθυντές Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, Γιώργος Κολίρης και ο Ευάγγελος Βασιλάκος οι οποίοι μαζί με τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο κατηγορούνται για ηθική αυτουργία σε απιστία. Οι κατηγορούμενοι ί αξιωματούχοι ζητείται να παραπεμφθούν για απιστία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας το εξοπλιστικό πρόγραμμα "Ηλεκτρονικός Πόλεμος", αφορά στην προμήθεια 18 παρεμβολέων και 11 κέντρων ακροάσεων από την εταιρεία SONAΚ, η οποία, κατά την κατηγορία, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αν και είχε καταβληθεί προκαταβολή 35 εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο.
Η προμήθεια ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, στην εταιρεία καταβλήθηκε ως προκαταβολή το ποσό των 34.515.615 ευρώ. Αναφέρεται ότι το σύστημα παρεμβολής που προσέφερε η εταιρεία απέτυχε στις δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, δηλαδή προ της υπογραφής της σύμβασης.
Προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση είχε διενεργήσει η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, η οποία είχε απαγγείλει κακουργηματικές κατηγορίες. Η διαμάχη της εταιρείας Sonak με το ελληνικό Δημόσιο έχει φτάσει στη διαιτησία όπου κέρδισε η SONAK και έχασε το ελληνικό Δημόσιο, το οποίο τώρα καλείται να πληρώσει αποζημίωση 3 εκατ. ευρώ και να επιστρέψει τις εγγυητικές επιστολές που είχε λάβει.