«Η τρόικα είναι πολύ χειρότερη από χούντα. Τώρα βέβαια έχουμε τέσσερις. Είναι πολύ χειρότερη, διότι καθορίζει και τις τελευταίες λεπτομέρειες της ζωής μας. Ακόμα και το πότε θα ανοίξουν τα φαρμακεία, ή το αν θα ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές θα το καθορίζει η τρόικα. Έχουμε φτάσει σε σημείο τέτοιας νεοαποικιοποίησης, ώστε το προτεκτοράτο να μην παίζει κανένα ρόλο και να μην έχει καμία αξία. Εκεί έχουμε καταντήσει πλέον. Συνώνυμο ταπείνωσης και αναξιοπρέπειας. Αυτή, δυστυχώς, είναι η κατάσταση στην Ελλάδα».
Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του ALPHA και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Γιώργο Μελιγγώνη.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις, επισήμανε ότι «έχουν καταρρεύσει, όπως έχει καταρρεύσει και ένα συστημικό πολιτικό σκηνικό», ενώ πρόσθεσε πως «υπάρχουν πολλά συμφέροντα που θέλουν να υποβαθμίζουν, να υποεκτιμούν και να χαμηλώνουν τη Λαϊκή Ενότητα. Δεν μας ενοχλεί αυτό. Θα περάσουν οι μέρες, θα ανοίξουν οι κάλπες και τότε η πραγματικότητα θα φανεί. Για άλλη μια φορά, οι δημοσκοπήσεις θα τρίβουν τα μάτια τους».
"Αυτή την ώρα οι Έλληνες πολίτες είναι στην ουσία σκλάβοι. Σκλάβοι αδίστακτων κηδεμόνων και εκβιαστών, οι οποίοι δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να εξοντώνουν καθημερινά αυτή τη χώρα και τον ελληνικό λαό", τόνισε σε άλλο σημείο ο Π. Λαφαζάνης.
Η Λαϊκή Ενότητα, τόνισε ο Π. Λαφαζάνης, "είμαστε ένα μέτωπο δυνάμεων που θέλει να σταματήσει τη λιτότητα, το ξεπούλημα της χώρας, τις νεοφιλελεύθερες απορρυθμίσεις, τη φορολεηλασία, την εθνική υποτέλεια. Θέλουμε να βάλουμε τη χώρα σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά. Θέλουμε να εθνικοποιήσουμε τις τράπεζες, οι οποίες ξεζουμίζουν τον ελληνικό λαό και αποτελούν μια μεγάλη μαύρη τρύπα που απορροφούν δεκάδες δισ. ευρώ από τον φορολογούμενο πολίτη χωρίς να προσφέρουν τίποτα στην οικονομία".
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο Π. Λαφαζάνης τόνισε ότι "το νόμισμα αποτελεί ένα εργαλείο και ένα μέσο για να εφαρμόσουμε ένα προοδευτικό ανορθωτικό πρόγραμμα για τη χώρα. Αν μπορούσαμε εντός ευρωζώνης να εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Δυστυχώς, όμως, η ευρωζώνη έχει εξελιχθεί σε μια γερμανική οικονομική φυλακή, η οποία αποσυνθέτει και διαλύει τις κοινωνίες, ιδιαίτερα των πιο αδύναμων χωρών".