Πρέπει να κάνουμε δυο πράγματα: το ένα είναι να στηρίξουμε όσους δουλεύουν στα νοσοκομεία. Αυτούς που κρατούν όρθιο το σύστημα Υγείας. Το δεύτερο είναι να διαπιστώσουμε τις ελλείψεις, να φωνάξουμε, να διαπραγματευτούμε και να προσπαθήσουμε να λύσουμε κάποια από τα πολύ μεγάλα προβλήματα που έχει αυτή η χώρα στον τομέα της υγείας», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την επίσκεψή του στο ΚΑΤ.Το πρωί του Σαββάτου ο Σταύρος Θεοδωράκης συνοδευόμενος από στελέχη του Ποταμιού πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Νοσοκομείο ΚΑΤ και συναντήθηκε με το διοικητή του νοσοκομείου, Ευάγγελο Βουμβουλάκη, τον Αθανάσιο Αντωνόπουλο, διευθυντή της Γ" Ορθοπεδικής Κλινικής και τον Γιώργο Μαχαιρά, διευθυντή της Δ" Ορθοπεδικής Κλινικής και των ιατρικών υπηρεσιών του νοσοκομείου.
Κατά την έξοδο του από το νοσοκομείο, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: «πρέπει να κάνουμε δυο πράγματα: το ένα είναι να στηρίξουμε όσους δουλεύουν στα νοσοκομεία. Αυτούς που κρατούν όρθιο το σύστημα Υγείας. Το δεύτερο είναι να διαπιστώσουμε τις ελλείψεις, να φωνάξουμε, να διαπραγματευτούμε και να προσπαθήσουμε να λύσουμε κάποια από τα πολύ μεγάλα προβλήματα που έχει αυτή η χώρα στον τομέα της Υγείας, και όχι μόνο. Θα σας πω ένα συνταρακτικό στοιχείο. Μιλώ με γιατρούς, φίλους, που αγωνίζονται καθημερινά για τον ασθενή. Σ' αυτό το νοσοκομείο, στο ΚΑΤ έχουμε 200.000 επισκέψεις τον χρόνο. Έχουμε 15.000 επεμβάσεις. Με λίγους νοσηλευτές παραπάνω αυτό το νοσοκομείο μπορεί κάθε χρόνο να πραγματοποιεί 30.000 επεμβάσεις. Και δεν υπάρχουν αυτοί οι λίγοι νοσηλευτές.
Το λέμε εδώ και πολύ καιρό ότι πρέπει να τους αποκτήσουμε. Θα μπορούσαμε να τους αποκτήσουμε καθώς υπάρχει δέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα έχουμε νέους νοσηλευτές, αλλά δεν γίνεται ο διαγωνισμός. Και να σας πω γιατί δεν γίνεται; Γιατί είναι ένας διαγωνισμός με κριτήρια ΑΣΕΠ ο οποίος δεν συμφέρει την κυβέρνηση να τον κάνει γιατί προτιμάει, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, να κάνουν "μπαλώματα" τοποθετώντας δικά τους παιδιά, συγγενείς και φίλους παρά να λύσουν το μεγάλο πρόβλημα που έχουν τα ελληνικά νοσοκομεία και που είναι η απουσία νοσηλευτών. Θα σας πω κάτι που έχει πολιτικό κόστος: καταργήσαμε το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και για να καλύψουμε τα κενά βάλαμε φόρο 6% στην υγειονομική περίθαλψη. Μοιράσαμε καθρεφτάκια στους ιθαγενείς δηλαδή. Είπαμε κόβουμε τα 5 ευρώ, αλλά βάζουμε έναν φόρο 6%. Εμείς λέμε ότι στα νοσοκομεία οι φτωχοί δεν πρέπει να πληρώνουν ούτε ευρώ, αλλά εκείνοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα, όταν πηγαίνουν στο νοσοκομείο, θα πρέπει πληρώσουν κάτι ανάλογο.
Θα πληρώσει το ιδιωτικό ταμείο κάτι ανάλογο. Πρέπει να ορθολογικοποιήσουμε την πολιτική της υγείας. Οι συνεργάτες μου και εγώ πηγαίνουμε σε πολλά νοσοκομεία. Και σε μονάδες ψυχικής υγείας και στρατιωτικά νοσοκομεία και σε ιδιωτικές κλινικές. Πρέπει να δούμε τι γίνεται, πρέπει να δώσουμε απαντήσεις. Είμαστε εδώ για τις λύσεις».
Στη συνέχεια ερωτώμενος από τον Γιώργο Αυτιά για τα πρώτα γκάλοπ γκάλοπ που έχουν κυκλοφορήσει ενόψει των επερχόμενων εκλογών τόνισε: «τα γκάλοπ δεν βγάζουν κυβερνήσεις. Τα πράγματα αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Από την επόμενη εβδομάδα που ο κόσμος θα έχει επιστρέψει στο σπίτι του, στη δουλειά του, θα έχουμε μια διαφορετική εικόνα. Η αίσθησή μας είναι ότι το Ποτάμι είναι πολύ ψηλά και θα καθορίσει τις εξελίξεις στην επόμενη κυβέρνηση».
Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευσε ο Βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας και η εμπειρογνώμονας του Τομέα Υγείας του Ποταμιού, Εύα Στάμου.