Πρόσθετη παρέμβαση στην συζήτηση επί του δημοψηφίσματος που θα γίνει αύριο ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κατέθεσαν συνολικά 17 δικηγόροι και το κόμμα "Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας".Με την παρέμβασή τους τίθενται υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος και ζητούν να απορριφθεί η αίτηση ακύρωσης του που κατέθεσαν χθες δύο πολίτες.
Μεταξύ άλλων οι παρεμβαίνοντες υποστηρίζουν ότι η προκήρυξη δημοψηφίσματος ανάγεται στη σφαίρα της διαχείρισης της πολιτικής εξουσίας και αποτελεί κυβερνητική πράξη, κάτι που δεν μπορεί να ελεγχθεί ως προς την συνταγματικότητα και νομιμότητα από τους δικαστές του ΣτΕ.
Το ζήτημα της συνταγματικότητας και νομιμότητας του δημοψηφίσματος, σύμφωνα με τους 17, μπορεί να ελεγχθεί μόνο από το Εκλογοδικείο.
Άλλοι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι ο μηχανικός και ο δικηγόρος που προσέφυγαν χθες στο ΣτΕ, δεν έχουν το απαιτούμενο έννομο συμφέρον να προσφύγουν στην Δικαιοσύνης κατά του δημοψηφίσματος, καθώς στην αίτηση ακύρωσης δεν αναγράφουν αριθμό εκλογικού μητρώου, δήμο στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι, κ.λπ.
Αβάσιμους, χαρακτηρίζουν οι 17 όλους τους ισχυρισμούς που προβάλλουν κατά του δημοψηφίσματος τόσο ο μηχανικός όσο και ο δικηγόρος στην χθεσινή αίτηση ακύρωσής τους.
Μάλιστα, σε μία από της παρεμβάσεις γίνεται εκτενείς αναφορά στους λόγους αναγκαιότητας διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι είναι «εξαιρετικά επείγον ο Ελληνικός λαός να αποφασίσει για την τύχη του, τη ζωή του, τα παιδιά του, την πατρίδα του και όχι ο οποιοσδήποτε δοτός εκβιασθείς ή νουθετηθείς Πρωθυπουργός».
Στην ίδια παρέμβαση υπογραμμίζεται ότι είναι «εξαιρετικά επείγον να αποκατασταθεί η Δημοκρατία στην Ελλάδα, που καταστρατηγήθηκε απολύτως τα τελευταία 6 χρόνια, εκλέγοντας κυβερνήσεις που εκλέχθηκαν για να υλοποιήσουν συγκεκριμένο πρόγραμμα».
Δεν παραλείπουν να αναφέρουν ότι το ερωτήματα του δημοψηφίσματος είναι απόλυτα σαφή, παρά τα αντίθετα υποστηριζόμενα από τον μηχανικό, κ.λπ.