«Ξεκλείδωσε» ο διαγωνισμός για τους έξυπνους μετρητές ηλεκτρικού

Το project αφορά στην εγκατάσταση σε οικιακούς και μικρούς εμπορικούς καταναλωτές στη χαμηλή τάση, όπως και σε παραγωγούς που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο χαμηλής τάσης, 170.000 έξυπνων μετρητών.

«Ξεκλείδωσε» ο διαγωνισμός για τους έξυπνους μετρητές ηλεκτρικού

Προχωρά ο διαγωνισμός του ΔΕΔΔΗΕ για το πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης «έξυπνων μετρητών» ηλεκτρικού και τηλεμέτρησης κατανάλωσης και διαχείρισης «έξυπνων» δικτύων, με απόφαση του δ.σ. της εταιρείας που είναι 100% θυγατρική της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, το έργο που "ξεκλείδωσε" αφορά στην εγκατάσταση σε οικιακούς και μικρούς εμπορικούς καταναλωτές στη χαμηλή τάση, όπως και σε παραγωγούς που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο χαμηλής τάσης, 170.000 έξυπνων μετρητών, οι οποίοι θα επικοινωνούν μέσω ασύρματου και θα δίνουν στοιχεία σε κέντρα ελέγχου του συστήματος.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 86,5 εκατομμύρια ευρώ ενώ μέσα στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες που θα προσφέρει ο μειοδότης για τη λειτουργία και συντήρηση του συστήματος επί μία πενταετία, όπως και η εκπαίδευση του προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ.

Το πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης έξυπνων μετρητών, θα εφαρμοστεί σε συγκεκριμένες περιφέρειες της χώρας και ειδικότερα στους νομούς Ξάνθης (60.000 μετρητές) Λέσβου (80.000 μετρητές), Λευκάδας (20.000 μετρητές), Αττικής (7.000 μετρητές) και Θεσσαλονίκης (3.000 μετρητές).

Ο ΔΕΔΔΗΕ διατηρεί το δικαίωμα να επεκτείνει τη σύμβαση και για τα νησιά Θήρα (17.000 μετρητές), Κύθνος (3.000 μετρητές), και Μήλος (10.000 μετρητές).

Όπως έγραφε στις 28 Μαΐου το Euro2day.gr το ενδιαφέρον των παρόχων τεχνολογίας και συστημάτων τηλεμέτρησης και διαχείρισης ενέργειας αναμένεται μεγάλο καθώς η πρόκριση στο συγκεκριμένο διαγωνισμό που θα αφορά περιορισμένο αριθμό καταναλωτών, θα αποτελέσει πρόκριμμα για τον μεγάλο διαγωνισμό που θα καλύψει με παρόμοια συστήματα τουλάχιστον το 80% των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας που υπολογίζονται σε περίπου 7 εκατομμύρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v