Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε συζητήσεις για πώληση του Καψής η Eurobank

Στο ενδιαφέρον ξένων ομίλων για την υλοποίηση τουριστικών επενδύσεων και για την απόκτηση ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, ιδιαίτερα, στη Ρόδο αναφέρθηκε χθες ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης

Σε συζητήσεις για πώληση του Καψής η Eurobank

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για την απόκτηση του ξενοδοχείου Καψής ιδιοκτησίας της Eurobank στη Ρόδο από βρετανικό επενδυτικό σχήμα, ενώ όμιλος ισραηλινών συμφερόντων έχει καταθέσει πρόταση για την απόκτηση της νέας μαρίνας του νησιού στην περιοχή Κόβα, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Στο ενδιαφέρον ξένων ομίλων για την υλοποίηση τουριστικών επενδύσεων και για την απόκτηση ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, ιδιαίτερα, στη Ρόδο αναφέρθηκε χθες ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, σε συνάντηση που είχε με τουριστικούς συντάκτες. Επίσης, σημείωσε ότι πέραν των δύο παραπάνω περιπτώσεων, του ξενοδοχείου - που σήμερα είναι κλειστό- και της μαρίνας, όμιλοι από το Μεξικό, την Ισπανία, τη Ρωσία και την Τουρκία έχουν ενδιαφερθεί για την εξαγορά ξενοδοχείων, μαρινών και λιμανιών της περιοχής.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Μαχαιρίδη, ο αριθμός των ξένων τουριστών στους 48 νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς του Νοτίου Αιγαίου, που δέχεται ποσοστό 35% της συνολικής εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης της χώρας, θα αυξηθεί φέτος περίπου κατά 10%. Σε ό,τι αφορά τα έσοδα, προέβλεψε ότι θα κινηθούν μεν αυξητικά αλλά όχι με διψήφιο ποσοστό.

Ομως επεσήμανε τη δραματική πτώση του εσωτερικού τουρισμού, που έχει πλήξει νησιά του Νοτίου Αιγαίου, τα οποία στηρίζονταν παραδοσιακά στην εν λόγω αγορά. Ο περιφερειάρχης τάσσεται υπέρ του απεγκλωβισμού των ξενοδοχείων από την παροχή υπηρεσιών All Inclusive, προκειμένου από την τουριστική δραστηριότητα να επωφελείται και η τοπική οικονομία, μέσω της αναβάθμισης των υποδομών και μέσω της διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος.

Η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Ελευθερία Φτακλάκη, ανέφερε ότι η περιφέρεια τον Νοέμβριο θα βγάλει στον αέρα τον Διαδικτυακό του Τουριστικό Τόπο, ο οποίος πέραν των ειδικών χαρακτηριστικών του κάθε νησιού θα παρέχει χρηστικές πληροφορίες και διασύνδεση με τους τουριστικούς και τοπικούς φορείς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v