Βγενόπουλος: Πώς το κράτος έχασε 2,6 δισ.

Ιδιαίτερα σκληρές διατυπώσεις για την οικονομική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων με έμφαση σε αυτή του κ. Αλογοσκούφη προς τράπεζες και κατάρτιση των στατιστικών στοιχείων χρησιμοποίησε ο κ. Ανδ. Βγενόπουλος.

Βγενόπουλος: Πώς το κράτος έχασε 2,6 δισ.
Ιδιαίτερα σκληρές διατυπώσεις για την οικονομική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων με έμφαση σε αυτή του κ. Αλογοσκούφη προς τις τράπεζες και την κατάρτιση των στατιστικών στοιχείων χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της MIG, κ. Ανδρέας Βγενόπουλος.

Η παραποίηση του ελλείμματος σε συνδυασμό με την έλλειψη ήθους στη διαχείρηση της οικονομίας από την προηγούμενη κυβέρνηση έχει οδηγήσει τη χώρα σε διεθνή διασυρμό και σε στάδιο "εν μέρει πτώχευσης" από την οποία όλοι ελπίζουμε να βγούμε, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε στην πρόταση που είχε διατυπώσει αναφορικά με την υλοποίηση του πακέτου στήριξης προς τις τράπεζες προς τον κ. Γ. Αλογοσκούφη, η οποία προέβλεπε την απόκτηση κοινών -και όχι προνομιούχων- μετοχών από την πλευρά του Δημοσίου.

Αυτή η πρόταση, όπως είπε, χαρακτηρίστηκε μη εφαρμόσιμη -αν και υιοθετήθηκε από την Ελβετία και τις ΗΠΑ- και εάν είχε υιοθετηθεί και σήμερα το Δημόσιο προέβαινε σε private placement των μετοχών αυτών θα προσπόριζε όφελος 2,6 δισ. ευρώ

Ο κ. Βγενόπουλος τάχθηκε υπέρ της καταβολής της έκτακτης εισφοράς, όπως αρχικώς έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση, την οποία και κάλεσε να μην προβεί σε τροποποιήσεις αναφορικά με τις εταιρίες που θα πρέπει να αφαιρεθούν, διότι ανοίγει μία ατέρμονη συζήτηση για το τι εννοούμε στη μία ή στην άλλη περίπτωση.

Παράλληλα, επισήμανε πως ο ΣΕΒ πριν ασπασθεί τη θέση της κυβέρνησης θα έπρεπε να έχει ζητήσει (και να έχει επιβάλει) την καθιέρωση "ποιοτικών κριτηρίων για το τι σημαίνει κέρδος".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v