Γιώργος Ιωάννου: Η Χρυσή Βίζα τόνωσε την αγορά ακινήτων

«Το μέτρο της κυβέρνησης με την παροχή διαβατηρίου βοήθησε να έρθουν οι πλούσιοι ανά τον κόσμο και ν’ αγοράσουν πολυτελή έπαυλη ή διαμέρισμα και να επενδύσουν είτε στη ξενοδοχειακή βιομηχανία», τονίζει ο CEO της Κοραντίνα

Γιώργος Ιωάννου: Η Χρυσή Βίζα τόνωσε την αγορά ακινήτων

Το κυβερνητικό σχέδιο παροχής κυπριακού διαβατηρίου έναντι επενδύσεων €2 εκ. (χρυσή βίζα) συνέβαλε σημαντικά στην αναζωογόνηση της κτηματαγοράς και της προσέλκυσης πλούσιων επενδυτών για πρώτη φορά στην Κύπρο, ανέφερε σε συνέντευξη του στη StockWatch ο CEO της εταιρείας Κοραντίνα, Γιώργος Ιωάννου.

«Το μέτρο της κυβέρνησης με την παροχή διαβατηρίου βοήθησε να έρθουν οι πλούσιοι ανά τον κόσμο και ν’ αγοράσουν πολυτελή έπαυλη ή διαμέρισμα και να επενδύσουν είτε στη ξενοδοχειακή βιομηχανία, είτε στην ιατρική ή σε άλλους τομείς στο νησί μας. Άρα λοιπόν και το 20% αυτών των πλουσίων να παραμείνει στον τόπο μας, δημιουργείται οικονομική δραστηριότητα και ανάπτυξη για τις επόμενες γενεές», επεσήμανε.

Διαβλέπει επίσης ότι η έντονη δραστηριότητα της αγοράς η οποία ξεκίνησε τα τελευταία τέσσερα χρόνια θα συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς μέχρι το 2021, φτάνει να συνεχιστεί η πολιτική των πολιτογραφήσεων.

Ο κ. Ιωάννου, ο οποίος ανήκει στη νέα γενιά των επιχειρηματιών ανάπτυξης γης έχει ήδη εξασφαλίσει άδεια για δύο πολυώροφα κτήρια 16 και 14 ορόφων στην τουριστική περιοχή της πόλης, είναι της άποψης ότι η Πάφος δεν θα μετατραπεί σε Λεμεσό.

«Τα πολυώροφα τοποθετούνται στη δεύτερη γραμμή του παραλιακού μετώπου. Άρα δεν υπάρχει κίνδυνος να γεμίσει με πολυώροφα κτήρια το παραλιακό μέτωπο και δεν πιστεύω ότι θα επιτραπούν κτήρια πάνω από 20 ορόφους στην Πάφο», σημειώνει.

Υπενθυμίζει ότι πριν ξεκινήσει το μέτρο των πολιτογραφήσεων οι ξένοι αγοραστές ακινήτων στην Κύπρο περιορίζονταν στη μεσαία τάξη των βρετανών και των σκανδιναβικών χωρών αλλά τώρα αυτό έχει αλλάξει άρδην.

Όσον αφορά τη γενέτειρα και περιοχή επιχειρηματικής του δραστηριοποίησης, την Πέγεια, υποδεικνύει ότι της χαρίστηκαν απλόχερα οι φυσικές ομορφιές οι οποίες όμως για να διαφυλαχθούν θα πρέπει να γίνουν μελέτες από ειδικούς εμπειρογνώμονες ενώ η ενημέρωση και εκπαίδευση των κατοίκων πρέπει να ξεκινήσει μέσα από τα σχολειά.

Στη συνέντευξη του σχολιάζει ακόμη τον θόρυβο που έγινε γύρω από τη μεσογειακή φώκια Monachus monachus και υποστηρίζει ότι θα πρέπει να εφαρμόζονται οι υποδείξεις των εμπειρογνωμόνων για αυτά τα θέματα.

Αναγνωρίζει ακόμη ότι η Πέγεια περιβάλλεται από ευαίσθητες περιβαλλοντικές περιοχές για τις οποίες θα πρέπει να γίνουν επιστημονικές μελέτες για το πως θα προστατευθούν από το αρμόδιο υπουργείο σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και όχι από τους πολιτικούς που ενδιαφέρονται μόνο για την προσέλκυση ψηφοφόρων.

Υπεραμυνόμενος των αναπτύξεων της περιοχής τονίζει ότι ο δήμος Πέγειας είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε έκταση δήμος της Κύπρου και γι’ αυτό έχει ακόμη τεράστια περιθώρια ανάπτυξης. Λέγοντας αυτά απηύθυνε έκκληση προς το υπουργείο γεωργίας και περιβάλλοντος να συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές για την εκπόνηση του τοπικού σχεδίου της Πέγειας στο οποίο θα καθορίζονται όλες οι ζώνες.

ΠΗΓΗ: Stockwatch.com.cy

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v