Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στο... νήμα για τη Wall Street

Άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τους S&P 500 και Nasdaq να γυρίζουν σε θετικό έδαφος λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης. Στο 4,09% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Πτώση σε πετρέλαιο και χρυσό. Υποχώρησε το δολάριο.

Άνοδος στο... νήμα για τη Wall Street

Επιφυλακτικές κινήσεις από τους επενδυτές στη Wall Street στον απόηχο της δήλωσης του επικεφαλής της Fed, Τζερομ Πάουελ ότι η πρώτη μείωση στα επιτόκια είναι σχεδόν απίθανο να συμβεί τον Μάρτιο όπως ανέμενε η αγορά.

«Mια πρόωρη μείωση των επιτοκίων μπορεί να έθετε σε κίνδυνο την πρόοδο που έχει παρατηρηθεί στην επιβράδυνση του πληθωρισμού και μπορεί να ανάγκαζε τη Fed να αυξήσει εκ νέου τα επιτόκια», προειδοποίησε νωρίτερα η αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, Λορέτα Μέστερ.

«Θα ήταν λάθος να ρίξουμε χαμηλότερα τα επιτόκια πολύ νωρίς ή πολύ απότομα χωρίς επαρκή πειστήρια ότι ο πληθωρισμός οδεύει βιώσιμα και έγκαιρα προς τον στόχο του 2%» τόνισε η Μέστερ σε ομιλία της σε εκδήλωση ένωσης τραπεζιτών του Οχάιο.

Επιπλέον, ο αξιωματούχος της Fed, Νιλ Κασκάρι, χαιρέτισε την υποχώρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ αλλά τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα δεν έχει επιτύχει ακόμα τον στόχο.

«Κάτι αξιομνημόνευτο συνέβη τους τελευταίους έξι με εννιά μήνες: Ο πληθωρισμός υποχώρησε πολύ γρήγορα» ανέφερε ο Κασκάρι σε εκδήλωση στη Μινεσότα. «Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα αλλά έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο με τον πληθωρισμό» πρόσθεσε.

Στη Wall Street, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,37% ή 141 μονάδες στις 38.521, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,23% στις 4.954 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα μόλις 0,07% στις 15.609 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Walgreens Boots (+4,1%) και Nike (+2,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Amgen (-1,8%) και Salesforce (-1,1%).

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Palantir Technologies «εκτοξεύτηκε» 30% μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων έσοδα στο δ’ τρίμηνο και η μετοχή της Spotify Technologies ενισχύθηκε 3,5% μετά την ανακοίνωση ισχυρών προοπτικών και σημαντικής αύξησης των συνδρομητών.

Στο μεταξύ, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά επτά μονάδες βάσης στο 4,09% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά εννέα μονάδες βάσης στο 4,38%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,9% στα 73,42 δολάρια και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,5% στα 2.052 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ, στο 1,0749 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v