Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, με το βλέμμα στην Κίνα. Πτώση 1% για το αργό στα 79 δολάρια το βαρέλι. Υποχωρεί ο χρυσός. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 3,77% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Αλμα 8% για την Disney.

Μικρή πτώση στη Wall Street

Ήπιες απώλειες σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, εν μέσω ανησυχιών ότι η Κίνα μπορεί να επαναφέρει πιο αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,05% στις 33.745 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,63% χαμηλότερα στις 11.075 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,03% στις 33.373 μονάδες. 

Η Κίνα κατέγραψε το Σάββατο τον πρώτο θάνατο από κορωνοϊό και δύο ακόμα την Κυριακή. Η επιδείνωση των σκληρών δεικτών στη χώρα αυξάνουν τους φόβους ότι οι αρχές μπορεί να καταφύγουν σε πιο αυστηρούς περιορισμούς.

«Όχι μόνο τα φρέσκα lockdown σε μεγάλες πόλεις επιφέρουν πλήγμα στην ετήσια ανάπτυξη, αλλά μπορεί να περιπλέξουν οποιοδήποτε σχέδιο για χαλάρωση της πολιτικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας την επόμενη χρονιά», ανέφερε ο Κρεγκ Έρλαμ. «Έχει επιστρέψει η αβεβαιότητα και μπορεί να επιβραδύνει την ανάκαμψη στις αγορές» πρόσθεσε.

Στο ταμπλό, άλμα 8% πραγματοποιεί η μετοχή της Disney. To Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να επαναφέρει τον πρώην επικεφαλής Μπομπ Ίγκερ για να αντικαταστήσει τον διάδοχό του Μπομπ Τσάπεκ, μετά από μια σειρά απογοητευτικών αποτελεσμάτων. Ο 71χρονος Ίγκερ, ο οποίος πέρασε πάνω από τέσσερις δεκαετίες στην Disney, συμπεριλαμβανομένων 15 ετών ως Διευθύνων Σύμβουλος, συμφώνησε να υπηρετήσει για δύο χρόνια ενώ θα βοηθήσει στην εύρεση μόνιμου αντικαταστάτη.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1% στα 79,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είχε φτάσει να βουτάει 5,5%. H Σαουδική Αραβία και άλλα μέλη του ΟΠΕΚ συζητούν αύξηση της παραγωγούς.

Ο χρυσός διολισθαίνει 0,4% στα 1.747 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,025 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει 5 μονάδες βάσης στο 3,77%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v