Απώλειες στη Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση μετά την αργία της Δευτέρας.
Ο Dow Jones υποχώρησε 0,54% ή 170 μονάδες στις 31.148, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,40% στις 3.908 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,74% στις 11.544 μονάδες.
Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των 3M Co (-4,2%) και Intel (-2,5%) ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των Johnson & Johnson (+0,4%) και Visa (+0,3%).
Σημειώνεται ότι ο Nasdaq παρέμεινε σε καθοδικό κανάλι για έβδομη σερί συνεδρίαση, καταγράφοντας το μακροβιότερο πτωτικό σερί από τον Νοέμβριο του 2016.
«Οι ταύροι ελπίζουν σε ένα ριμπάουντ της αγοράς αυτή την εβδομάδα αν και ο Σεπτέμβριος έχει παράδοση σε ‘φτωχές’ αποδόσεις», σχολίασε ο Chris Larkin της Morgan Stanley. «Και μπορεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες ο Σεπτέμβριος να μην καταγράφει συχνά απώλειες ωστόσο χαρακτηρίζεται από έντονη αστάθεια».
«Αυτή είναι εβδομάδα που όλοι γυρίζουν πίσω», σημείωσε ο Ed Moya, επικεφαλής αναλυτής της Oanda. «Υπάρχει απαισιοδοξία ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε υψηλό πληθωρισμό, το οποίο σημαίνει πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed».
Στο μακροοικονομικό μέτωπο, ο τομέας των υπηρεσιών στις ΗΠΑ ανέβασε ταχύτητα τον Αύγουστο για δεύτερο διαδοχικό μήνα με τις πιέσεις στις τιμές να εμφανίζουν σημάδια χαλάρωσης.
Το ινστιτούτο ISM ανακοίνωσε ότι ο δείκτης υπηρεσιών ενισχύθηκε στις 56,9 μονάδες τον Αύγουστο από 56,7 μονάδες τον Ιούλιο. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Πρόκειται για τη δεύτερη διαδοχική μηνιαία άνοδο μετά από τρεις μήνες απωλειών.
Επιπλέον, σε ανοδική τροχιά επέστρεψαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές σημείωσε άνοδο 13 μονάδων βάσης στο 3,33% και το 2ετές ενισχύθηκε κατά 10 μονάδες βάσης στο 3,50%.
Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε οριακή άνοδο στα 86,88 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,6% στα 1.712 δολ./oz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% έναντι του ευρώ, στο 0,9907 δολ.