Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό υψηλό για τον Nasdaq

Θετικό πρόσημο στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον τεχνολογικό δείκτη να κινείται σε επίπεδα ρεκόρ. Στο επίκεντρο η κατάθεση Πάουελ. Στο 1,47% η απόδοση του 10ετους ομολόγου. Πτώση για πετρέλαιο και χρυσό.

Νέο ιστορικό υψηλό για τον Nasdaq

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στην κατάθεση του επικεφαλής της Fed, Τζέρομ Πάουελ στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Από την τελευταία μας συνάντηση, η οικονομία έχει δείξει σταθερή βελτίωση», υποστήριξε ο Πάουελ. «Οι εκτεταμένοι εμβολιασμοί μαζί με τις ισχυρές νομισματικές και δημοσιονομικές δράσεις δίνουν ώθηση στην ανάκαμψη», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο Κεντρικός Τραπεζίτης αναφέρθηκε στον πληθωρισμό, αναγνωρίζοντας ότι «μπορεί να είναι πιο επίμονος απ’ όσο αρχικά αναμενόταν». Ωστόσο, για άλλη μια φορά, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, σημειώνοντας ότι ο υψηλός πληθωρισμός είναι προσωρινός και ότι η Fed είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,2% ή 68 μονάδες στις 33.945, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,51% στις 4.246 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,79% στις 14.253 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των Home Depot (+1,9%) και Nike (+1,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των Salesforce.com (-0,6%) και Merck & Co (-0,5%).

Στο μεταξύ, χαμηλότερα κινήθηκαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Mάιο για τέταρτο διαδοχικό μήνα.

Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών, οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 0,9% τον περασμένο μήνα σε σχέση με τον Απρίλιο στο εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 5,8 εκατομμυρίων.

Η μέση τιμή μεταπώλησης μιας κατοικίας τον Μάιο ξεπέρασε τα 350.000 δολάρια, επίπεδο που αποτελεί νέο υψηλό.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 0,8% στα 73,06 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,3% στα 1.777 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,47%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1949 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v