Έντονες διακυμάνσεις στη Wall Street με τον Nasdaq να κινείται στο βαθύ κόκκινο και τον Dow Jones να γυρίζει σε αρνητικό έδαφος στο τέλος της συνεδρίασης.
Ο Dow Jones υποχώρησε 0,01% ή τρεις μονάδες στις 32.420, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,55% στις 3.889 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 2,01% στις 12.961 μονάδες.
Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των Chevron (+2,9%) και Dow Inc. (+2,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Nike (-2,9%) και Salesforce.com (-2,5%).
Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα οι καταθέσεις του επικεφαλής της Fed, Τζέρομ Πάουελ και της υπουργού Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής.
Και οι δύο εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί, τουλάχιστον όσον αφορά την χρηματοοικονομική σταθερότητα στις ΗΠΑ.
Χθες ο Τζέρομ Πάουελ υποστήριξε ότι η οικονομική ανάκαμψη προχωρά πιο γρήγορά απ’ όσο αναμενόταν, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι τομείς της οικονομίας που χτυπήθηκαν περισσότερο από την πανδημία –μαζί με την απασχόληση- παραμένουν αδύναμοι, με συνέπεια να υπάρχει ακόμα δρόμος για πλήρη ανάκαμψη.
Στο μακροοικονομικό μέτωπο, η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ ανέβασε ταχύτητα τον Μάρτιο με τις νέες παραγγελίες να σημειώνουν ισχυρή ανάπτυξη, αν και οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες συνέχισαν να ασκούν πίεση στο κόστος.
Ο δείκτης PMI της IHS Markit αυξήθηκε τον Μάρτιο στις 59 μονάδες μετά από πτώση στις 58,6 τον Φεβρουάριο.
Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο του δείκτη στις 59,3 μονάδες.
Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 1,61%.
Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε «άλμα» 5,9% στα 61,18 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,5% στα 1.733 δολ./oz..
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1818 δολ.