Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ ο Dow Jones κόντρα στα μάκρο

Σε θετικό έδαφο οι δείκτες παρά τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση. Πάνω από τις 30.000 μονάδες ο Dow Jones. Αλμα στο 0,96% για την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Υποχωρεί το δολάριο.

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ ο Dow Jones κόντρα στα μάκρο

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή παρά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε πολύ λιγότερες θέσεις εργασίας σε μηνιαία βάση και την άνοδο των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού σε επίπεδα-ρεκόρ. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,6% στις 30.142 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό. Ο Nasdaq κινείται 0,18% υψηλότερα στις 12.398 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,37% στις 3.680 μονάδες.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι δημιουργήθηκαν 245.000 θέσεις εργασίας από 610.000 τον Οκτώβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν 470.000 νέες θέσεις εργασίας.

Αυτός ήταν ο πέμπτος διαδοχικός μήνας στον οποίο καταγράφηκε επιβράδυνση της απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ κατέγραψαν την Πέμπτη πάνω από 210.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, απόλυτο εθνικό και παγκόσμιο ρεκόρ από την εκδήλωση της πανδημίας.

Το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν πάνω από 2.900 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19, ένας από τους βαρύτερους ημερήσιους απολογισμούς θυμάτων στη χώρα ως τώρα, πάντα κατά τα στοιχεία που συγκεντρώνει η σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης και εξέτασε το Γαλλικό Πρακτορείο στις 20:30 (τοπική ώρα).

Οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν το βλέμμα στραμμένο στο Κογκρέσο, όπου συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας. 

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία την Πέμπτη για πρώτη φορά από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. 

Από τα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,24% στα 45,77 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,32% υψηλότερα στα 1.846 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ σημειώνει κέρδη έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,21 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου πραγματοποιεί άλμα 5 μονάδων βάσης, στο 0,96%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Chevron καταγράφει άνοδο 3,5% στα 93 δολάρια, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Κέρδη 2% σημειώνει η μετοχή της Starbucks στα 102 δολάρια, επίπεδο που αποτελεί νέο ρεκόρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v