Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει από το τριήμερο sell-off η Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες, με τον Nasdaq να καταγράφει άνοδο πάνω από 3%. Aπώλειες για το δολάριο. Βουτιά 9% για την Tiffany. Eνισχύεται ο χρυσός. Κέρδη για το αργό. Στο 0,68% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Ανακάμπτει από το τριήμερο sell-off η Wall Street

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, μετά από ένα τριήμερο sell-off που έριξε τον Nasdaq από επίπεδα-ρεκόρ σε περιοχή διόρθωσης.

O Dow Jones κινείται 2% υψηλότερα στις 28.061 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 3,1% στις 11.187 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 2,4% στις 3.412 μονάδες. 

Ο Nasdaq έκλεισε την Τρίτη με απώλειες 4,1%, ολοκληρώνοντας μια πτώση λίγο μεγαλύτερη από 10% από τα ιστορικά υψηλά της Πέμπτης.

Η μετοχή της Tesla ενισχύεται 6,8% μετά τη χθεσινή βουτιά κατά 21,1%.

H Apple, η οποία κατέγραψε απώλειες 2,4% στην προηγούμενη συνεδρίαση, πραγματοποιεί άνοδο 2,4%.

Οι δύο αυτές μετοχές, μαζί με τη Microsoft, την Amazon, την Alphabet και τη Facebook, απώλεσαν κεφαλαιοποίηση 1 τρισ. δολάρια τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Πίσω από τη διόρθωση στον τεχνολογικό τομέα βρίσκονταν ανησυχίες για τις αγορές call options. Η SoftBank φέρεται να έχει κάνει τεράστια στοιχήματα σε call options μετοχών τεχνολογικών εταιρειών.

Οι αναταράξεις στις αγορές αναμένεται να αυξηθούν καθώς θα πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου. Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι ιστορικά οι μήνες με τη μεγαλύτερη μεταβλητότητα κατά τη διάρκεια του έτους.

Ωστόσο, αναλυτές εκτιμούν πως δεν θα υπάρξει παρατεταμένο sell-off στην αμερικανική αγορά μετοχών, με τη Fed να έχει δεσμευτεί να κάνει ό,τι χρειαστεί για να στηρίξει την οικονομία.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,5% στα 37,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,5% στα 1.950 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,182 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,68%. 

Στο ταμπλό, η Lulumelon Athletica διολισθαίνει 4,4%. Η εταιρεία αθλητικών ειδών ανακοίνωσε πτώση στα προσαρμοσμένα κέρδη τριμήνου.

Βουτιά 9% πραγματοποιεί η Tiffany, μετά την απόφαση της LVMH να μην προχωρήσει στην εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας, ακυρώνοντας το ντιλ των $16 δισ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v