Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Κέρδη πάνω από 2% καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά καθώς ξεκινάει η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων. Απώλειες 7% για το αργό. Νέα άνοδος για τον χρυσό. Στο 0,77% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Ανοδος στη Wall Street με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, εν μέσω προσδοκιών ότι η εξάπλωση της πανδημίας έχει αρχίσει να επιβραδύνεται και ενώ οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα. 

O Dow Jones ενισχύεται 2,2% στις 23.901 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2,39% υψηλότερα στις 8.383 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 2,2% στις 2.821 μονάδες.

Οι ενδείξεις ότι η εξάπλωση του ιού έχει φτάσει στην κορύφωσή της στην Ευρώπη και γίνεται λιγότερο ορμητική στις ΗΠΑ έδωσαν ώθηση στις διεθνείς αγορές την Τρίτη καθώς οι αρχές από όλο τον κόσμο ετοιμάζουν σχέδια για χαλάρωση των περιορισμών και επανέναρξη της οικονομίας.

Αισιοδοξία δημιουργούν και οι ελπίδες για την εξέλιξη ενός εμβολίου, δήλωσε στο Marketwatch αναλυτής της XM, ιδίως καθώς οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούν ότι μια πρόωρη άρση των μέτρων μπορεί να προκαλέσει νέο κύμα μολύνσεων.

Εν τω μεταξύ, τα εταιρικά αποτελέσματα αρχίζουν να μπαίνουν στο μικροσκόπιο των επενδυτών. Για το πρώτο τρίμηνο, έχουν ανακοινωθεί 88 προειδοποιήσεις για μείωση κερδών από εταιρείες του S&P 500. Σύμφωνα με τη Refinitiv, η μέση πτώση υπολογίζεται στο 10,2%.

Τα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα προσέφεραν επίσης στήριξη στις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με αναλυτές. Οι εξαγωγές και οι εισαγωγές στην Κίνα συνέχισαν να υποχωρούν τον Μάρτιο, αλλά με πιο αργό ρυθμό.

Από τα οικονομικά νέα στις ΗΠΑ, ο δείκτης τιμών εισαγωγών κατέγραψε βουτιά 2,3% τον Μάρτιο μετά από πτώση 0,7% τον Φεβρουάριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 7% στα 20,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,4% στα 1.768 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,096 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 0,74%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της JP Morgan ενισχύεται 3,3%. Η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων, αλλά τα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν υψηλότερα.

Η μετοχή της Johnson & Johnson κινείται 3% υψηλότερα. Η εταιρεία εμφάνισε κέρδη και πωλήσεις που ήταν καλύτερα των προβλέψεων και αύξησε το μέρισμα.

Άνοδο 1% σημειώνει η μετοχή της Wells Fargo.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v