Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το εμπόριο προβλημάτισε τη Wall Street

Συγκρατημένη πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Στο επίκεντρο οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας. Ενισχύθηκε το δολάριο. Στο 1,55% το αμερικανικό 10ετές ομόλογο.

Το εμπόριο προβλημάτισε τη Wall Street

Απώλειες στη Wall Street με τους επενδυτές να επικεντρώνονται μεταξύ άλλων στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας που ξεκινούν εντός της εβδομάδας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι κινέζοι δεν θα δεχθούν μια ευρύτερη εμπορική συμφωνία με την κυβέρνηση Τραμπ.

Ο Κινέζος αντιπρόεδρος Λιου Χε, ο οποίος ηγείται των διαπραγματεύσεων για την κινεζική πλευρά, δήλωσε σε αξιωματούχους ότι η προσφορά του προς τις ΗΠΑ δεν θα περιλαμβάνει δεσμεύσεις για μεταρρύθμιση της κινεζικής βιομηχανικής πολιτικής ή των κυβερνητικών επιδοτήσεων.

Στο μεταξύ, ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε την αγωγή του Ντόναλντ Τραμπ, με την οποία ήθελε να μπλοκάρει τη δημοσίευση των προσωπικών και εταιρικών φορολογικών στοιχείων στον Εισαγγελέα του Μανχάτταν, ο οποίος συντάσσει ποινική έρευνα που σχετίζεται με εταιρεία του αμερικανού προέδρου και πληρωμές σε δύο γυναίκες, τη Stormy Daniels και την Karen McDougal, πριν από τις εκλογές του 2016.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η απόφαση του δικαστή Victor Marrero απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς των δικηγόρων του Τραμπ.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,36% ή 96 μονάδες στις 26.477, ο S&P σημείωσε πτώση 0,45% στις 2,938 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,33% στις 7.956 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των UnitedHealth (+0,8%) και Cisco Systems (+0,7%) και ενώ πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Coca Cola (-1,4%) και 3M (+1,3%) .

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,4% στα 53,53 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,6% στα 1.506 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά υψηλότερα έναντι του ευρώ στο 1,0975 δολ. από 1,0980 την προηγούμενη εβδομάδα. Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η πρώτη άνοδος του αμερικανικού νομίσματος μετά από τέσσερις μέρες πτώσης.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 1,55%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v