Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall Street: Μικρές πιέσεις ενόψει της συνεδρίασης της Fed

Με τα μάτια και το μυαλό στην Τετάρτη και στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας ξεκίνησε την εβδομάδα η Wall Street. Μικρή πτώση για Dow Jones, S&P 500, θετικά ο Nasdaq. Σε υψηλό δύο εβδομάδων το δολάριο.

Wall Street: Μικρές πιέσεις ενόψει της συνεδρίασης της Fed

Η Fed αναμένεται να μην υποκύψει στις νέες πιέσεις του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για μείωση των επιτοκίων, ωστόσο είναι πιθανό να θέσει τα θεμέλια για μια τέτοια κίνηση αργότερα εντός του 2019. Οι καλές επιδόσεις των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ είναι ένας ακόμα λόγος για τον οποίο δεν αναμένεται μείωση των επιτοκίων της Fed στο μέσο της εβδομάδας.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Dow Jones ξεκίνησε με μικρή πτώση 0,04% στις 26.078,40 μονάδες και ο S&P 500 άνοιξε με πτώση 0,16% και στις 2.886,98 μονάδες, ενώ ο δείκτης Nasdaq ξεκίνησε με άνοδο 0,46% και στις 7.832,19 μονάδες, καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως οι εταρείες τεχνολογίας πιέζουν την αμερικανική κυβέρνηση για άρση των κυρώσεων σε βάρος της Huawei.

Από τις δραστηριότητες των εταιρειών ξεχωρίζει η ανακοίνωση της Pfizer για εξαγορά της Array Biopharma για 10,64 δισ. δολάρια.

Το δολάριο βρίσκεται σε υψηλά δύο εβδομάδων, καθώς όπως αναφέρει το Reuters οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων από πλευράς Fed έχουν πια πέσει κάτω από το 20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v