Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Πτώση για τους Dow Jones και S&P σε μια συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων. Μικρή άνοδος για τον Nasdaq. Στο επίκεντρο το εμπόριο. Ενισχύθηκε το δολάριο. Πιέσεις στον χρυσό. Υψηλότερα η τιμή του πετρελαίου.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Με μικτά πρόσημα έκλεισε το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά από δημοσίευμα της Washington Post ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ θα καταδικάσει την Κίνα για οικονομική κατασκοπεία και κυβερνοεπιθέσεις.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,22% ή 53 μονάδες στις 24.370, ο S&P κατέγραψε απώλειες μόλις 0,04% στις 2.636 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,16% στις 7.031 μονάδες.

Σημειώνεται ότι στην έναρξη της συνεδρίασης ο Dow Jones είχε φτάσει αν κερδίζει έως και 400 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Nike (+1,6%) και Microsoft (+1,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Travelers (-1,5%) και Boeing (-1,3%) .

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Ουάσιγκτον- Πεκίνου προκειμένου να εξομαλυνθούν οι εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.

Νωρίτερα, δημοσίευμα του Bloomberg υποστήριζε ότι η Κίνα θα προχωρήσει σε μείωση των δασμών στις εισαγωγές αμερικανικών αυτοκινήτων στο 15% από 40% προηγουμένως. Πρόκειται για ένα πρώτο βήμα υποχώρησης που σύμφωνα με τον Τραμπ, κέρδισε ο ίδιος στις συνομιλίες με τον κινέζο πρόεδρο στο περιθώριο της Συνόδου των G20 στην Αργεντινή.

Παράλληλα, χωρίς απόφαση ολοκληρώθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του δικαστηρίου στο Βανκούβερ του Καναδά, με θέμα τον ορισμό εγγύησης για την οικονομική διευθύντρια της Huawei, Meng Wanzhou, που συνελήφθη με κατηγορίες για παραβίαση των κυρώσεων κατά του Ιράν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η διαδικασία θα συνεχιστεί σήμερα, καθώς ο δικαστής ήθελε να ακούσει περισσότερα για το ζήτημα του εγγυητή, που θα αναλάβει την ευθύνη για τη δράση της Meng, εάν αφεθεί ελεύθερη.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν αναπάντεχα τον Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο, καθώς η αύξηση του κόστους υπηρεσιών αντιστάθμισε την πτώση στα προϊόντα ενέργειας.

Το υπουργείο Εργασίας ανέφερε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού κινήθηκε 0,1% υψηλότερα τον περασμένο μήνα μετά από άνοδο 0,6% τον Νοέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος τον Νοέμβριο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε άνοδο 1,3% στα 51,65 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,2% στα 1.247 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1324 δολ. από 1,1357 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,87%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v