Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yποχωρεί η Wall Street μετά τα στοιχεία για ανεργία

Απώλειες σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά τα στοιχεία για την ανεργία. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 3,21% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Yποχωρεί η Wall Street μετά τα στοιχεία για ανεργία

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, καθώς επιστρέφουν οι ανησυχίες για το εμπόριο και οι επενδυτές «χωνεύουν» τα στοιχεία για την ανεργία. 

O Dow Jones κινείται 0,57% χαμηλότερα στις 26.474 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 1% στις 7.779 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,45% χαμηλότερα στις 2.887 μονάδες. 

Το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 3,7% τον Σεπτέμβριο, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1969, παρά τη σημαντική επιβράδυνση στον ρυθμό δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 134.000 θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο, τις λιγότερες από την αρχή του έτους.

Εν τω μεταξύ, το μέσο ωρομίσθιο ενισχύθηκε κατά 0,3%, μετά από άνοδο 0,3% τον Αύγουστο. Σε ετήσια βάση, οι μισθοί διαμορφώθηκαν 2,8% υψηλότερα. Ο ρυθμός αύξησης των μισθών επαρκεί για τη διατήρηση του πληθωρισμού κοντά στο 2%.

«Οι μισθοί κινούνται αναμφίβολα υψηλότερα, το οποίο είναι ανησυχητικό για την αγορά. Αυτό θα κρατήσει πιθανότατα την αγορά ομολόγων υπό πίεση, το οποίο σημαίνει πως οι αποδόσεις θα κινηθούν υψηλότερα και το δολάριο θα συνεχίσει να ενισχύεται. Όλα αυτά θα επιβαρύνουν τις μετοχές» δήλωσε στο Marketwatch αναλυτής της Spartan Capital Securities.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου ενισχύεται 0,22% στα 74,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,5% στα 1.207 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,153 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο 3,21%, ενώ σκαρφάλωσε ως και το 3,23% λίγο μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για την αμερικανική οικονομία.

Στο ταμπλό, η μετοχή της General Electric κινείται 4% υψηλότερα. 

Πτώση 2% σημειώνει η μετοχή της Intel, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του Dow Jones. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v